Ve kestaneler pişer
Kestane kebap yemesi sevap İŞTE MÜKEMMEL ŞİFA KAYNAĞI KESTANENİN FAYDALARI
-Kabukları suda kaynatıldığında ilaç görevi görüp, ateş düşürüyor.
-Kasları kuvvetlendiriyor, kan dolaşımını düzenliyor. Bedenin ve zihnin yorgunluğunu gideriyor.
-Aslında bir C vitamini deposudur. Taze kestane, limonun 100 gramı kadar C vitamini içeriyor.
-Varis ve basur şikayetlerini azaltıyor.
-Cinsel gücü arttırıyor.
-Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor. Çünkü 100 gramında 500 mg potasyum bulunuyor.
-Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenliyor. -Kan dolaşımını hızlandırıyor.
-Karaciğere ve mideye iyi geliyor.
-Balla karıştırılmış kestane püresi ise özellikle iştahsız çocuklara öneriliyor.
-İshali kesmeye yardımcı oluyor.
-Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı olan kestanenin yaşamı uzattığı da söyleniyor.
-Yüksek tansiyon ve şeker hastalarına fazla tüketilmesi önerilmiyor.
SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN PAYLAŞ
Kestane Kebap yapılışı:
KESTANE TAVADA NASIL LEZZETLİ OLUR...
Kestanelerimizi enine derince çizeriz.(kestane çizeceği varsa çok pratik birşekilde çizersiniz )
Bir kapta yıkarız ve ıslak sulu bir şekilde bir tavaya yerleştiririz.
Ağzını kapatırız sulu olması kestaneleri yumuşacık pişmesini neden olur.
Suyunu çekincede bir güzel üzerleri kızarır arada kaşıkla karıştırın etrafa patlamadan bam güm yapmadan misler gibi pişer...
AFİYET SAĞLIK OLSUN :))
Bir de malesef kilo yapıyor.:(((
YanıtlaSilevet çok doğru :)
YanıtlaSilbu kış henüz kestane yemedim ama canım çekti şimdi :))
YanıtlaSilBu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum. Soba sezonunu açalı beri kestane gündemimizde.
YanıtlaSil