Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

11 Aralık 2014 Perşembe

ŞEKERPARE :)


    SENELERDİR ANACIĞIMIN YAPTIĞI VE EVİMİZE GELEN MİSAFİRLERİN ÖZELLİKLE İSTEDİĞİ BİR TARİF...
 MUTLAKA DENEYİN ÇOK BASİT ŞERBETLİ TATLILARA GÖREDE HAFİF :)


ŞEKERPARE TATLISI 



MALZEMELER :

1paket Margarin oda sıcaklığın da.
1kg toz şeker
2 yumurtaya
1 paket Kabartma Tozu
Tam yarım kg un.
Su
Limon
Fındık veya ceviz

YAPILIŞI :

1 kg şekerden 1 su bardağı ni hamur için kullanıyoruz bir kaba alıyoruz.1paket margarin sadece ikisini el sıcaklığında iyice elimizle yoğuruyoruz.sekerle yağ çok güzel karışmalı.daha sonra 2 yumurta ekleyip elimizle yoğurmaya devam ediyoruz.yarim kg un kesinlikle ne eksik ne fazla olsun.Güzelce kulak memesi yumuşaklık bir hamur elde ediyoruz.180 derece fırını ısıtıyoruz. Ceviz büyüklüğünde hamurlu alıp çok sık dizme tepsiye yerleştiriyoruz parmagimin la batırıp tam ortasına ceviz veya fındık koyup fırına veriyoruz.pişerken daha buyuyecekleri için çok sık yerleştirmeye yapışırlar. Tatlılar pişiyor ken bizde şerbeti hazırlıyoruz. 

ŞERBET İÇİN :

1 kg şekeri 1 su bardağı hamur için aldık kullandık,geri kalan şekerin hepsini su bardağı ile ölçüyoruz. mesela; 2 buçuk su bardağı şeker çıktı bizde 2 buçuk su bardağı su ekliyoruz.seker ne kadarsa su o kadar.iyice kaynıyor ayrım limon sıkıp şerbeti kapatıyorum.
Ve tatlılar sıcakken değil Ilık ken bu nokta önemli.
Şerbet sıcakken döküyorum. 
Ve şerbeti iyice emen tatlıları afiyetle hüpletiyoruz 

Afiyet bal şeker olsun 

2 yorum:

  1. Şekerpare fındıklı daha güzel bence. :)

    Ben de bekliyorum!

    YanıtlaSil
  2. amaniiiiin fotosu bile iştah açıyoooo :)

    YanıtlaSil