Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

3 Aralık 2014 Çarşamba

DONDURMALI İRMİK HELVASI...



DONDURMALI İRMİK HELVASI...

Malzemeler:

500 gr. irmik
1 paket margarin veya tereyaği
yarım çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı seker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt

Yapılışı:

Şeker,süt ve suyu bir tencerede beraber kaynatıyoruz, kaynadıktan biraz sonra şerbetin içine yarım limonun suyunu sıkıp ocağı kapatıyoruz ve soğutuyoruz. Soğumasa da olur.Daha sonra yağı ve irmiği bir tencerede,en küçük ocakta ve en kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.(Eğer fıstık koyacaksanız irmikler le beraber koyun) İrmikler kahverengi olunca üzerine soğuk şerbeti döküyoruz ve kısık ateşte kaynatarak irmiğin şerbeti çekmesini sağlıyoruz.10-15 dakika sonra ateşten alıp yarım saat soğutuyoruz.ben önceden kahve fincanının içine biraz irmik tam ortasına çukur yapıp dondurma koyuyor ve üzerine tekrar helva ve ters çevirip Üzerine ceviz koyuyordum.Şimdi bu kalıplar çıktı aynı işlemi plastik kalıplarda yapıyorum.ve isteğinize göre süsleyin üzerine yanına dondurma ve ya ceviz.

Sonra hem irmik helvasını hem de parmaklarımızı afiyetle yiyoruz

Afiyet şeker olsun:)

1 yorum: