Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

27 Kasım 2014 Perşembe

SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI


SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI 

Bu harika kış sebzesini artık daha fazla tüketeceksiniz

Hele yavrularımıza bol bol yedirmeliyiz çünkü; Karnıbahar antibakteriyel (bakteri yok edici)özelliğine sahip, kansere karşı koruyucu (anticancer) ve antialerjik ve de antiviral olarak kullanılıyor.

Bakınız; 100 gr. karnabaharın içerdiği besin değerleri şöyle imiş :

27 kalori; 2,7 gr. protein; 5,2 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr. yağ; l gr. lif: 56 mgr. fosfor; 21 mgr. kalsiyum; 0.7 mgr. demir: 295 mgr. potasyum: 60 IU A vitamini; 0,09 mgr. B1 vitamini; 0,08 mgr. B2 vitamini; 0,6 mgr. B3 vitamini ve 55 mgr. C vitamini...

Allahım verdiğin nimetlere şükürler olsun

SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI

MALZEMELER:

1Büyük boy bir karnıbahar
Haslamak için su
1 yumurta
1 şişe maden suyu (200ml.)
Aldigi kadar un
Tuz
Sıvı yağ
Sarimsak
Yoğurt
Pulbiber
Karabiber
çok az kimyon

YAPILISI:
Öncelikle karnibahari diri kalacak sekilde hasliyoruz. Ben 10-15 dk. pisiriyorum. Haslarken biraz tuz ekliyorum biraz üzüm sirkesi döküyorum(pişerken kokmasın diye)
Yumurtamı cirpiyorum ve sodayi ekliyorum. Sodayi ekleyince köpürecegi icin kabiniz biraz büyük olsun.ilk önce haşalanmış karnı baharları yumurtalı karışıma ordan una buluyorum.
Ama un içinde bir karışım var şöyle; una tuz,çekilmiş karabiber,çay kaşığının ucuyla kimyon atıyorum ve karıştırıyorum baharatlı çok daha güzel oluyor.Kizartma tavasina sivi yagi koyup kizdiriyoruz. Yag kizinca una buladigimiz karnibaharlarin her yüzünü kızartıyoruz.sonra kızaranları kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıyoruz
Sarimsakli yogurt hazirliyoruz.
Karnibaharlari yogurt ile servis ediyoruz.
üzerine çok az yağda pulbiberli sos hazırlayıp döküyoruz ve kıyılmış maydonozlarla servis ediyoruz.

Afiyet BOL SAĞLIK olsun 


2 yorum:

  1. Neden yumurtanın içine soda koyuyosunuz ve una bandiriyosunuz puf noktasdini söyleyebilir misiniz

    YanıtlaSil
  2. Hem kızartirken fazla yağ çekmiyor, hemde daha hafif daha kıtır kıtır kızarıyor :) kolay gelsin...

    YanıtlaSil