Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

26 Kasım 2014 Çarşamba

KARNI YARIK :) kim sevmez ki :)





Evet gelelim patlıcan aşkımıza...

Biz Ailecek Bayılırız patlıcana en sevdiğimiz bayıldığım bir lezzet :) Ama bende eşimde Küçükken patlıcanlarını kenara ayırır kıymasını yermişiz (ne romantik değil mi ),ama şimdi ikimiz içinde patlıcan tek aşk :)


KARNI YARIK :)

Malzemeler :


1 kg patlıcan,350. gr. Kıyma,3 adet biber ,3-4 adet domates,3 diş sarmısak,yarım demet maydanoz ,Tuz, kimyon, karabiber.


YAPILIŞI :

Patlıcanları alacalı soyup 1ODk.tuzlu suda bekletin.Daha sonra bol yağda kızartın.kıymayı sulanıp hafif pişene kadar kavurun sonra soğanlarıı, biberleri doğrayın hafif soteleyip kıymaya ilave edin.Kıymayla biraz pişince, küçük doğradığınız domatesleri ve sarmısakları ekleyin.Domatesler yumuşayınca, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın.Patlıcanların orta kısmını yarıp açın,İçini hazırladığınız kıyma ile doldurun.Tepsiye 1, 1.5 su bardağına 1tatlı kaşığı salçayla karıştırıp 2dişte sarımsak ekleyerek sosunu yapıp tepsiye dökün. üzerini aliminyum folyoyla kaplayıp orta ısıdaki fırına verin.Patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.Fırından almadan 10 dakika önce üzerinden folyoyu alıp hafif kızarmalarını sağlayın.

AFİYET OLSUN ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder