Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

27 Kasım 2014 Perşembe

ELMALI TART :)




Uzunca bir aradan sonra bloğumda tariflerimi yayınlamaya devam diyorum :))) 

 HOŞGELDİM BEN :)

Meşhur elmalı tartım sizlerle denemeyen kalmasın e mi ? :)


ELMALI TART

MALZEMELER:

ELMA HARÇI: 1KİLO ELMA. 2TATLI KAŞIĞI TARÇIN. 1ÇAY BARDAĞI ŞEKER.
YAPILIŞI: ELMALARI SOYUN RENDELEYİN.PİŞİRMEK İÇİN BİR KABA KOYUN VE ÜZERİNE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYEREK 20DK. PİŞİRİN SOĞUMAYA BIRAKIN.

HAMUR İÇİN: 2YUMURTA 1SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 1 KABARTMA TOZU 1PAKET VANİLYA 1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ YARIM PAKET YUMUŞAK MARGARİN ALDIĞI KADAR UN( HAMUR YUMUŞAK KURABİYE HAMURU GİBİ OLACAK) YAPILIŞI: YUMURTA ŞEKER İYİCE ERİSİN MARGARİNİ EKLE ELİNLE İYİCE ÖLDÜR SONRA SIRAYLA MALZEMELERİ EKLE EN SONA UN YAĞLI TART KALIBINA HAMURDAN YUMRUK BÜYÜKLÜĞÜNDE AYIRIN. BUZLUĞA ATIN.KALAN HAMURU YAĞLI TART KALIBININ KENARLARINA KADAR DÖŞE. İÇİNİ ELMALI HARÇLA DOLDUR. SERİNLEYEN BUZLUKTAKİ HAMURU İSTERSEN AÇ OKLAVA İLE UZUN ŞERİTLER KES. İSTERSEN BEN GİBİ ELİNDE YUVARLA ÜZERİNE ÇAPRAZ ÇAPRAZ ŞERİTLER GEÇ.180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİR...


AFİYET BOL MUTLULUK OLSUN :)

9 yorum:

  1. hoşgeldin canım.daha sık yaz

    YanıtlaSil
  2. Ooo elma ve tarçın ikilisi nasıl lezzetli olmasınki:)) Ellerinize sağlık süperr...

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim tatlılardan :) Çeşit çeşit tarif denedim tarif de aklımda olsun :))

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  5. merhabalar bende elmalı tartınızı yaptım çok güzel oldu ama pudra şekerini soğuduktan sonra dökmeme rağmen üstü hafiften şekerlenmeye başladı ertesi gün birde hemen yumuşadı sizde kaçgün taze kalıyor gevrekliğini kaybetmemesi için ne yapabilirim sizin gibi üste güzel şekil veremedim merdaneyle açim dedim hamur dağılıyordu püflerini yazarsanız sevinirim fazla sordum kusura bakmayın elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. merhaba tart en fazla 1gün oda yapıldığı gün gevrek kalıyor.ama genelde tartlar bir gün sonrası için yapılır ve 1gün üzerinden geçerse güzel olur. ben üstünün şeritlerini biraz zahmetli ama elimde yuvarlıyarak yapıyorum.turta tamamen soğuyunca elek ile üzerine pudra şekerini döküyorum.hıım birde unu az koyduysanız üzerine döktüğünüz pudra şekerini hamurda elmada emmiş olabilir.pişince üzeri açık bir şekilde soğutun.elmanızda iyi bişmiş koyu kıvamlı olursa hamurunuz daha geç yumuşar çünkü elmanın nemi hamuru zamanla yumuşatır kolay gelsin :))

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık ..harika görünüyor

    YanıtlaSil
  8. elinize sağlık , çok severim çok da sık yaparım :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil