Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

10 Ocak 2015 Cumartesi

YAPRAK PİLAVI (NİĞDE YÖRESİNE AİT BİR YEMEKTİR)





Memleketimin lezzetlerinden...
Ekmeği bana bana yanına da kuru soğanla yenilen hafif ekşili bir yemek ama biz yemeğe doymuyoruz çok seviyoruz...
Tazecik üzüm yapraklarından yapılır...


YAPRAK PİLAVI (NİĞDE YÖRESİNE AİT BİR YEMEKTİR)

MALZEMELER: 

Üzüm yapraklarının tazacikleri toplanıp ince ince kıyılır ve tarifteki gibi yapılır... 
Birde yaprakları ince ince kıydıktan sonra tuzla ovup güneşte kurutursanız canınız hangi mevsimde isterse çıkartım yaprak kurusunu tarifteki gibi yapabilirsiniz...
Tadı yaprak sarması gibi mayhoş görüntü ıspanak yemeği gibi oluyor Bir Niğdeli olarak annemlerin bu yemeğin yanında soğan ve yufka ekmek yediklerini bilirim,kendimde çok severim...ben kurusundan yaptım...

Malzemeler:
Kuru yaprak,güzelce yıkanır.1adet soğan yağda kavrulur ve 1yemek kaşığı salça,tuz eklenir üzerine de yapraklar eklenir. ve üzerine ıspanak yemeğine attığımız kadar bulgur atılır vesu eklenir=> suluca ıspanak kıvamında bir yemek olur.
Deneyin derim ekşili çok hoş bir yemek:) 

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık :) Oldukça pratik bir yemek :)

    YanıtlaSil
  2. cok lezzetli gozukuyor / Eline saglik olsun

    YanıtlaSil
  3. Çok farklı bir tarifmiş :) Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  4. Niğde'de okudum ama bunu duymamıştım, orjinal bir şey ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil