Patlıcan Ezmesi yoğurtlu ( BABAGANNUŞ)
MALZEMESİ :
1 kg. bostan patlıcan
yarım limon suyu
1Su bardağı süzme yoğurt(ben normal yoğurla süzmeyi karıştırıyorum)
2 diş sarımsak
Bir tutam dere otu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber, tuz.
Patlıcan közleyelim poşete koyalım ki 10dk. sonra güzelce soyulsun.
Soğuyunca patlıcanları soyup ince ince doğrayalım.
Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştıralım. Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım.kararmasınlar
Sarımsakları soyup ezelim. Sarımsakları yoğurda ilave edip iyice karıştıralım.
Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlı karışıma ilave edip tahta kaşıkla zedelemeden karıştıralım.
Tereyağını bir tavada eritelim pul biberi ekleyip kokusu gelince hemen ateşten alalım. Yoğurtlu patlıcan karışımının üzerine sıcak tereyağını dökelim. Kıyılmış maydanozla veya dere otu ile süsleyip servis edelim... Afiyet olsun...
(aslında yarım çay bardağı tahin olması lazım bu tarifte yani orjinalinde tahin var ama evde yoktu :) ) hadi bakalım kolay gelsin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder