Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

3 Ocak 2015 Cumartesi

ETLİ KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI :)


EVİMİZDE EN SEVİLEN DOLMALARDAN BİRİ BAYILIYORUZ BİZ, YA SİZ ? :)

ETLİ KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI :)

MALZEMELER

İstediğiniz miktarda Kuru Patlican ve Biber.(anacığım kurutmuş  ben 10 tane patlıcan 10 tane biber kullandım.
250 gr. kuşbaşı et
2 büyük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
tuz, kirmizibiber, pulbiber,kuru nane,karabiber
1 tatlı kasigi biber salçası(acı).
1 yemek kaşığı salça
1çay bardağından 1parmak az sıvı yağ.

YAPILIŞI
Kuru Biberleri veya Patlicanlari ilk olarak iplerinden alin, daha sonra kaynamis suda pisirin. hafif yumusayana kadar. Biberler veya Patlicanlar daha sonra soguk suya alın.Bir kapta da etleri, kücük dogranmis sogan, yikanmis süzülmüs pirinc,Salcaları,baharatları,sıvı yağ karistirilip dolma ici harci hazirlanir. Patlicanlar ağzına kadar gelmeyecek şekilde enine 1parmak dolmayacak şekilde bu harc ile doldurun, Biberlerde aynı şekilde sonra tencereye yanyana dizilir.(ben düdüklüde 15 dk da lokum yapıyorum) Sulandırılmış yarım çorba kaşığı salça, zeytinyağı tencereye eklenir. Patlican veya Biberler tam üzerine gelecek kadar su ilave edilir ve yavaş yavaş pişirilir.

Afiyet sağlık Olsun 

3 yorum:

  1. Benim en sevdiğim yemektir diyet bozdurur bu resim ellerine sağlık =)

    YanıtlaSil
  2. Çok severim ben de kışın sık sık yapıyoruz..Bİber ve patlıcanları kendim kurutuyorum hem de hiii.eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Dolmanın her türlüsüne bayılırım.

    YanıtlaSil