Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

26 Mart 2014 Çarşamba

SOĞAN YATAĞINDA CİĞER KAVURMA...


Cİğer severler parmak kaldırsın 
Canım Ciğerlerim  Bide böylesini deneyin çok enfes, fena leziz 

SOĞAN YATAĞINDA CİĞER KAVURMA...

MALZEMELER:1 kg dana ciğeri, 3-4 büyük boy soğan, tereyeğı,sıvı yağ,karabiber,kırmızı biber,sumak., sivri biber,1demet maydonoz ve 1limon.

YAPILIŞI: Ciğerin kuş başı doğranmış olması işinizi kolaylaştırır,alırken doğrata bilirsiniz. bir kere fazla kanının gitmesi için yıkarız ve hiç yağsız tavaya ciğerler eklenir sulanıp iyice yavaş yavaş kısık ateşte pişer. suyunu tamamen çekince biraz sıvıyağ ve tereyeğı ekleyip güzelce et kavurur gibi kavuracağız. en sona karabiber kırmızı biber ekleyip altını kapatacağız.

Soğan yatağı: Soğanları isteğinize göre kalın kalın veya ince ince dilimleyin ve yıkayın yıkanan soğanlara ince kıyılmış maydanoz,ince kıyılmış sivri berber ekleyin üzerine salata yapar gibi biraz sıvı yağ gezdirin 1limon sıkın ve biraz tuz ekleyip sumağıda ekleyin güzelce harmanlayın servis tabaklarının üzerine biraz soğan karışımından yerleştirip ortasını hafif boş bırakarak boşluklarına ciğeri kaşık yardımıyla yerleştirin.Servise hazır 

of mis mis... Afiyet olsun 


3 yorum:

  1. off :) çok severim ciğreri elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. bayılırım ciğer kavurmaya, sizinki de oldukça iştah açıcı görünüyor:)

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık,aynı malzemelerle sote de lezzetli oluyor
    afiyetle

    YanıtlaSil