Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

26 Mart 2014 Çarşamba

BAL KABAĞI TATLISI :)




Balkabağının faydaları okuyunca daha fazla tüketeceksiniz 
O zaman ne diyoruz Afiyet Şifa olsun  

''Ünlü Türk hekimi İbni Sina bu mucizevi sebzeyi özellikle Kanser hastalarına önermiştir.
Balkabağının en önemli özelliği; çok yüksek miktarlarda beta karoten içermesidir. Karoten, cildimizi ve ağzımızdan anüse kadar tüm beden boşluklarını döşeyen yüzey dokunun kendini yenilemesi, onarması için gerekli bir vitamindir.
Sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olmak için de beta karoten gereklidir. Çünkü bağışıklık sistemimiz bizi hem mikrobik hastalıklardan hem de kanserden koruyan en önemli savunma sistemidir.
Turuncu renkli bu sebze Mineral bakımından da oldukça zengindir. Balkabağı; Demir, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve Magnezyum içermektedir.. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunur. Demir içermesi nedeni ile kansızlığı önler.''

BAL KABAĞI TATLISI 

MALZEMELER:

1 kg bal kabağı
2 bucuk veya 3 su bardağı toz şeker (çok tatlı sevenler 3 yapsın)
1 su bardağı ceviz
Yarım limon

YAPILIŞI:

Bal kabağının kabukları soyuyoruz,çekirdekli kısmından temizleyerek.İki parmak kalınlığında dilimliyorum kimisi kocaman kocaman yapıyor dağılmasın diye, çok küçük doğranırsa dağılır ve yıkanır yayvan büyük bir tencereye kabakları ekleriz.Yanyana dizersek üstte bir sıra daha olabilir.en üste toz şekerimizi kabakların üzerini kapatacak şekilde.sonra en üste 2-3 damla limon sıkarız ve kapağını kapatıp yavaş yavaş pişiririz.alt kısımda servis ederken kullanılacak kadar şerbet bırakana kadar pişirirz.Soğuyunca servis tabağına alınıp,üzerine irice dövülmüş cevizler ekleriz. İri Ceviz dişe gelir daha lezzet verir ben toz haline getirmiyorum yani tercih sizin 

Afiyet bal şeker olsun 

1 yorum:

  1. Oooo yine iştahım kabardı en iyisi mi kaçayım buralardan :) Elinize sağlık

    YanıtlaSil