Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

18 Nisan 2014 Cuma

EVDE NE VARSA TATLI OLSUN :)



Şöyle ağzımız tatlansın ama yiyenlerde bayılsın diyorsanız 
Tamamen benim spesiyalim olan (yani uydurmam olan  )

Evde ne varsa tatlısı karşınızda  

EVDE NE VARSA TATLI OLSUN :

Malzemeler:

Hazır top kekler veya 2 gün önceden kalmış kekiniz hiç fark etmez açıp ta bitirmediğiniz birikmiş büsküviler yani bu tarz bir şeyler.(küp küp doğruyoruz. bu hazır bi kenarda beklesin.

Puding : isteyen hazır alıp pişirsin kakaolu olmalı.
isteyenlerde evde puding yapımı için şu tarife uysun:

EV YAPIMI PUDİNG (katkı maddesiz:)

MALZEMELER:
1 lt süt.
3-4 çorba kaşığı kakao.
2 çay bardağı un.
10-13 çorba kaşığı toz şeker.
1 pk. vanilya isteğe göre.
1 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 tatlı kaşığı tere yağı (piştikten sonra eklenecek)

YAPILIŞI :
Kakao,un,toz şeker ve vanilyayı tencereye alıp çırpma teli ile hepsinin iyice çırpalım.Sütü ilave edip göz göz kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.Piştikten sonra sıvı yağ veya tere yağını ilave edip çırpma teli ile tekrar karıştıralım.bitti...

Pudingimizde pişti kenarda soğurken çırpma teli ile arada karıştırıyoruz.

Daha sonra tatlının görünen beyaz kısmı için yalancı tavuk göğsüdür kendisi tarifim :

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı :

Malzemeler:1 litre süt. 1 paket margarin. 1 paket vanilya. 1 su bardağı şeker. 1 su bardağı un. 1 çorba kaşığı pirinç unu.varsa isteğe göre damla sakızı.süsleme için tarçın.tepsinin altı yapışmasın diye ufalanmış herhangi bir büsküvi.

Yapılışı: yağı eritiyoruz.üzerine unu ilave edip kavuruyoruz hafif sarı olacak.sonra sütü üzerinize sıçratmadan çırpma teli ile karıştıra karıştıra ekleyin vanilyayı ekleyin ve daha sonra şekeri. kaynayana kadar karıştırın damla sakızı eklemek istiyorsanız son olarak onu ekliyorsunuz ve kaynar haliyle ocaktan indirip pirinç ununu ekleyip mikserin yumurta çırpma aparatı ile tam 12-13 dakika çırpıyorsunuz. püf noktası çırpmaktır sakız gibi olması için en az 10dk çırpmanız lazım.

-----Tavuk göğsüde hazır ve kare borcamı alıyoruz.ilk önce çok az tepsinin altına herhangi bir büsküvi ufalıyoruz ki tavuk göğsü yapışmasın üzerine tavuk göğsünü döküyoruz.tavuk göğsünün üzerine artık keklerimizi ekliyoruz ben evde çocukların sevdiği çıkolatalardan dilim dilim kestim ekledim.onun üzerinede hafif ılık olan pudinki döküyoruz kakaolu. ve üzerin dilimlenmiş evde olan herhangi bir çikolata dilimleyin ben maxsimus dilimledim.dolaba koydum 2 saat kadar sonra kare dilimler halinde hüplettik.

Kalorisi çook yüksek çok lezzetli bir tatlı...
Çocuklar için yapıyorum kilo aldırıcı enerji verici 

Afiyet sağlık olsun 


1 yorum: