Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

15 Nisan 2014 Salı

Zeytinyagli Yaprak Sarmasi




Tane tane tadına vara vara yiyiniz,
Ekmek arasına doldurup yemekte pek güzel gider.
Misafirin önüne asker gibi dizmekte 
Aylavyuuu Dolma 

Zeytinyagli Yaprak Sarmasi

Malzemeler :

1 kg üzüm yaprağı (sebze pazarlarından alabilirsiniz)Veya sizinde anacığınız salamura hazırlamıştır O, daha makbule geçer
2 su bardağı pirinç
3 orta boy soğan
1Çorba kaşığı salça
1bucuk çay bardağı zeytinyağı
1′er tatlı kaşığı nane, pulbiber, karabiber
yarım demet maydanoz
(isteğe bağlı kuşüzümü ya da fıstık da eklenebilir)

Yapılışı :
Tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun.Yıkanmış olan pirinci de ilave edin.Baharatları da ekleyin. Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ilave ederek yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın. Yaprak iyice yıkandıktan sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz ekleyin.

Yaprakları düz bir yere sererek içerisine çok fazla olmayacak şekilde örneğin bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun. Ve yanlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın.

Sardığınız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Ekşi olmasını isterseniz 1 adet limonu dilimleyerek sarmaların üzerine koyun. Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek pişirin.

Afiyet olsun eviniz mutluluk dolsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder