Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

12 Şubat 2013 Salı

Yayla Çorbası...

















Malzemeler: 1çay bardağı yıkanmış pirinç. 1 buçuk su bardağı yoğurt. 1çorba kaşığı un. 1adet yumurta. tuz. kırmızı pul biber. nane. kekik ve tereyağı.

Yapılışı: 1kg suya(5su bardağı) pirinçi atıp kaynamaya bırakıyorsunuz.pirinçler şişene kadar kaynayacak.sizde bu arada yoğurdu unu ve yumurtayı  üçünü ayrı bir kapta çırpıyorsunuz. çorbaya yoğurdu kestirmeden yavaş yavaş ekleyerek hızlı hızlı karıştırarak ekliyorsunuz bir taşım kaynayıncaya kadar karıştırın ve bukadar.üzerine tereyağı pul biber nane ve kekik sosu hazırlıyorsunuz oldu da bitti afiyet olsun:)

4 yorum:

  1. Akşamdan kalan pilavın en güzel hali bana göre.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. not aldıım.
    yayla ve domates en sevdiklerim.
    :)

    YanıtlaSil
  3. Evet çok doğru bazen bende yaparım kalan pilavla:))

    YanıtlaSil
  4. deeptonecim yani bu ciğim ekinide ingilizceye ancak bir türk böyle yapıştırabilirdi oda benim:) domates çorbasınıda yayınlayacağım zaman sana ithaf ederim canım:)

    YanıtlaSil