Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

13 Şubat 2013 Çarşamba

Bonibonlu yaş pasta :)
















MALZEMELER:
 Pandispanya,pasta kreması,rulo kat iki paket,3kutu bonibon bir adet kurdela ve arasına 1adet muz ve çikolata parçaları.

  PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELERİ:
5 Yumurta (oda sıcaklığında)
1 Su bardağı toz şeker (200 gr.)
1 Su bardağından az eksik un (165 gr.)
1 Türk kahve fincanı ılık su (80 ml.)
5 Tatlı kaşığı kakao (50 gr.)
1 Paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Fırın kağıdı
22 cm. çember kalıp. Yüksekliği 7cm.

YAPILIŞI: Öncelikle kek kalıbına yağlı kağıttan zemin hazırlayalım.Kakaoyu, unu ve kabartma tozunu 2 kere eleyelim.Püf noktası:Ununu 2 kere elememizin sebebi kabarması için.İki kap alalım birine yumurta aklarını diğerine yumurta sarılasını koyalım. Şimdi yumurta aklarına şekerin yarısını koyup köpürtelim. Şimdi yumurta sarısına kalan şekeri koyup, yumurtanın rengi açılana kadar çırpalım. İçine suyu ve vanilyayı koyup 20 saniye daha çırpalım.Elenmiş kuru malzemeleri yumurta sarısına katalım, tüm malzemeler birbirine karışana kadar çırpalım. Bu aşamadan sonra mikseri kaldıralım.Kakao karışımı yumurta beyazının içine spatula yardımı ile boşaltalım.Püf noktası: mikser'le karıştırmıyoruz homejen kıvam elde edip kabarması için.Püf noktası:Kekimizin kabarmasını sağlayacak yumurta aklarının sönmemesi için aşağıdan yukarıya doğru nazik yumuşak bir şekilde karıştırma işlemi yapmalıyız.

 ORJİNAL PASTA KREMASI İÇİN:
3 Su Bardağı (600 ml.) Süt.
2 Çay Bardağı Toz Şeker.
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
2 Adet Yumurta Sarısı
2-3 çorba kaşığı kakao (nekadar sevdiğinize bağlı)


YAPILIŞI:Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.1paket alıp önceden hazırlamış olduğunuz krem şantiyi ekleyin.(kremşantimde kakaoluydu)

 
Pastanın son hazırlanışı: Pandispanyanın arasına kremayı sürüyoruz içe gelecek her iki yüzede.arasına muz dilimliyoruz çikolata parçaları ekliyoruz üst parçayı kapatıyoruz.ve yan duvarları krema ile sıvıyoruz.tek tek rulo katları yapıştırıyoruz ve hemen bir kurdela ile bağlıyoruz. üzerine yine kremasını sürüyoruz.varsa bir paket bitter çikolatayı benmar usulü eritirde en üste dökersek daha güzel olur onunda üzerine pasta soğuyunca bonibonları ekliyorsunuz . ve bitti:)

Önemli: pasta akşamdan yapılmıyor rulo katlar eriyor arkadaşlar en fazla 1saat önce rulo katlarını ekleyip süsleyebilirsiniz. afiyet olsun hadi bakem:))

22 yorum:

  1. ellerine sağlık ne kadar şirin olmuş;)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gözüküyor ellerine saglık Meri'cim :)

    YanıtlaSil
  3. Ay Cnm eline sağlkk, çok şık bir sunum olmuş. Eminim tadı da harikadır. Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor elinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık bende buna benzer bir pasta yapmak istiyorum iyi fikir kenarlarda bu gofretlerin olması

    YanıtlaSil
  7. mutlu mutfak tarifinle mutlu olduk bak ne cici ne tatlı bir pasta :)
    bir süredir yoktum bana gelmişsin bende sana geleyim dedim e artık bırakmam yakanı :))

    YanıtlaSil
  8. Çocuklar bayılırlar görünce. Gerçi kim görse bayılır. Harika gözüküyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. oooy oooy oooy ben bu pastayı çok beğendim :))
    hemen kaydettim en kısa zamanda yapıcam :))
    ellerine sağlık canım...
    senin çocuklar bu pastaya bayılmıştır :)

    YanıtlaSil
  10. canım bu arada minik atölyem blog sahibesi buluşma ayarlıyor...
    sende gelmek ster misin?
    yakından tanışırız...
    linki veiyorum...

    http://minik-atolyem.blogspot.com/2013/02/bugun-benim-dogumgunum-dolayisiyla-bir.html#comment-form

    YanıtlaSil
  11. çok teşekkür ederim kızlar herzaman beklerim:) sizleri seviyorum:) bu arada kişiye özel mesaj yazma becerisini kazanamadığım için şimdilik böleee:))) bilen varsa yazsın yahu bazı bloglarda görüyorum ne güzel kişinin direk altına yorum yapıyorlar hıhh:( ben bayan acemi...

    YanıtlaSil
  12. canım seni buluşmada görmekten büyük mutluluk duyarım...
    senin gibi hamarat birini yakından tanımayı gerçekten çok ieterim :)
    öpüldün...

    YanıtlaSil
  13. şirinecim sağol canım bende seni tanımayı çok istiyorum:) senin gibi bir sevgi pıtırcığıyla tanışmak süper olacak inşallah:)

    YanıtlaSil
  14. Özellikle görsellik süper. Bunu gören çocukların tepksini düşünemiyorum. Ellerinize sağlık. Ben de takipçiniz oldum.

    YanıtlaSil
  15. hoşgeldiniz ilhan bey biz sizin elinize su dökemeyiz maşallahınız var:) herzaman beklerim...

    YanıtlaSil
  16. canım ayarlar-yayınlar ve yorumlar-yorum konumu-gömülü ibaresini seçip kaydedersen olur :)
    takılırsan yardımcı olurum yine anlaştık mı :))))hadi görüşürüz :)

    YanıtlaSil
  17. Ne kadar güzel gözüküyor rulo katı çok seviyorum zaten pastayla birleşince enfes olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık..Bloğunuzu takibe aldım.Bana da beklerim.İstanbuldaki mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum. http://istkazanbenkepce.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. görüntü harika, sanırım tadı da öyle :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  20. çok güzel görünüyor ne kadar denersem deneyeyim pasta işini beceremiyorum ama kızım için öğrenmem lazım bunu deneyeceğim ilk fırsatta ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  21. Pastayı akşamdan yapıp rulokatlarını sabah dizsek olur mu :)

    YanıtlaSil