Arkadaşlar bu Börekciğin tadı harika da, Hamuru bir başka harika...
Bu güne dek denediğim en yumuşacık ele yapışmayan ve harika olan hamur tarifi budur mutlaka deneyin derim.
Elimden geldiği kadar hem yapıp hemde fotograflamaya çalıştım çok profesyonel bir ortam değil, daha çok biz bize fotograflar oldu :)
ilk fotografları sırasıyla ekliyeyim.
Sonrada tarifini yazayım...
Kıymalı Cevizli harcımız...
Malzemeler:
300 gr. civarı kıyma ve 2 su bardağı dolusu kırılmış ceviz içi.
(Şöyle ki; bu tarifte her zamankinin tersine kıyma ceviz arasından ceeee yapacak kadar yani daha az cevizimiz ise kıymadan fazla)
Tabi isteğe bağlı istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
tuz
1 baş kuru soğan
karabiber
pul biber
sıvı yağ...
EL AÇMASI BÖREKLERİNİZ İÇİN MUHTEŞEM BİR
HAMUR TARİFİ :
smile ifade simgesi
Malzemeler:
1 su bardağı kadar sıcak su
2 bardak süt ılık olacak.
1 bardak yoğurt,
1 buçuk bardak sıvı yağ,
2 paket instant maya, (eğer sürekli hamur tutuyorsanız 1 tanede
Malzemeler:
1 su bardağı kadar sıcak su
2 bardak süt ılık olacak.
1 bardak yoğurt,
1 buçuk bardak sıvı yağ,
2 paket instant maya, (eğer sürekli hamur tutuyorsanız 1 tanede
yeter)
tuz
Ve aldığı kadar un.
tuz
Ve aldığı kadar un.
YAPILIŞI:
Mayalardan birini hamuru yoğuraçağınız kaba boşaltın.
Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su.
üzerine un hariç tüm malzemeleri ekleyip yavaş yavaş elinizle karıştırın.
Yavaş yavaş unu eklemeye başlayın 1 tane instant mayayı daha
unla beraber ekleyin.
Hamur elinizden çıkana kadar un ekleyip yoğurun yumuşacık bir
hamur olacak.
Üzerini güzelce örtün mayalanmaya bırakın.
Meryem'in mutfağından bir püf :)
Ben bir sofraya sarıp 100 derecede 5 dk. ısıtıp kapattığım fırınıma soktum hamurumu.
1 saat 1 bucuk saate mayaladığımın 3 katına çıktı.
Bu fikir acil gelen misafirlere çabuk hamur mayalama tekniği diyelim :)
Hamurumuzu bezelere bölüyoruz.
Bir kenarda 1 Paket margarin veya 200 g.tereyağı eritiyoruz.
Hamurun aralarına sürmek için...
Merdaneyle açıyoruz.
Bezeleri küçük tutun yapımı zorlamasın.
Açtığınız hamurun şekli çok önemli değil.
Açtığınız yerden yırtılmadan kalkaçak kalınlıkta açın daha çok yuvarlak değil dikdörtgene yakın olsun...
ilk açtığınız hamurun üzerine erittiğimiz yağı fırça ile sürüyoruz.Ve üzerien 2 kat hamuru seriyoruz.
Ve tekrar fırça ile yağı sürüp malzemesini kenara doğru koyup sarıyoruz.
Resimdeki gibi ...
Bu şekil...
Hamurumun şekline gülmeyelim lütfen :)
Daha sonra iyice sarıp elimizle bir güzel yuvarlıyoruz döndüre döndüre...
Koparsa korkmayın tepside birleştirirsiniz :)
Resimdeki gibi elinizle iyice korkmadan döndürüp inceltin.
Sonrada yağladığımız tepsiye gül böreği gibi sarıyoruz.
Bir tepsiyi peşi sıra ekleyip kocaman bir tepsi yaptım.
Bir tepsiyide bir er porsiyonluk küçük küçük yaptım şimdi onlarında resimlerini ekliyorum.
bu şekil...
Bu Böyük olan tepsi...
Buda küçük küçük olan böreklerim.
En son üzerlerine yumurta sarısı sürüyorsunuz.
180 Derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyorsunuz...
SONUÇ:
ÇITIR ÇITIR MİSLER GİBİ BÖREKLERİNİZ OLUYOR
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
Yorumlarınız başım üstüne sevgiler :)
Meryem'in mutfağından...
Kıymalı, üstelik bir de cevizli... Tek kelime ile mükemmel canım. Ellerine sağlık... Sevgiler...
YanıtlaSilharika bir lezzet olmuştur kıyma ceviz ikilisiyle ellerinize sağlık
YanıtlaSilmuhteşem görünüyor ceviz ve kıyma birleşimi de güzel fikir elinize sağlık.
YanıtlaSilMarifet budur .Ellerine sağlık
YanıtlaSilEl acmasi boreklerin lezzeti her zaman daha baskadir :) Ellerine saglik...
YanıtlaSilÇok zahmetli duruyor ama lezzetli olduğuna eminim :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık harika zahmetli bir börek ama değer sevgiler
YanıtlaSilMayalı hamurdan hiç börek yapmadım şimdiye kadar, deneyeceğim. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilElde açılmış hamurla yapılan böreğin tadı ayrı güzel oluyor :) Birde kıymalı olunca muhteşem.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilZahmetli olsada bu lezzete deger bir börek olmuş.Elinize saglık...
YanıtlaSilKete ye benzettim bir an tabi o daha farklı. Ellerinize sağlık kıymalı böreği çok severim..
YanıtlaSilHem kıyma. . Hem ceviz. . Of of of offfff.. eline sağlık. .♥
YanıtlaSilEllerinize sağlık ceviz hamurişlerine çok yakışıyor.
YanıtlaSilellerinize sağlık nefisss...
YanıtlaSilMeryemciğim sen yaparsında güzel olmazmı? Harikasın kıyma ve ceviz çok uyumlu. Hamurda yumuşak olunca süperrr
YanıtlaSilNefis gözüküyor.Resimlerde gayet basarili ve aciklayici :) Ellerinize saglik.
YanıtlaSilAncak kayınvalidem yaparsa böyle güzel el açması börekler yiyebiliyorum ben. Kesinlikle bunu yapacak vaktim ve becerim yok. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilel açması olduğu belli zaten harika görünüyor.Resimli anlatımın çok iyi olmuş. Eline sağlık şeker:)
YanıtlaSilişte tam da aradığım börek.. ellerinize sağlık ...
YanıtlaSilHarika el açması börek nefis bir görüntü .,,,,,
YanıtlaSilEllerine sağlık.....
Harika ellerinize sağlık ceviz elde açma börek daha ne olsun afiyet olsun...
YanıtlaSilOyyy elinize saglik.
YanıtlaSilellerinize saqglık harika çok severim cevizin oldugu herşey harika oluyor
YanıtlaSilÖğle yemeği vaktide geldi olsada yesek :D Ellerinize sağlık :D
YanıtlaSilellerinize sağlık. Biraz zahmetli ama çok güzel görünüyor www.acemiden.com
YanıtlaSilHepinize ayrı ayrı teşekkür ederim canlarim :)
YanıtlaSilYeme de yanında yat yani :))) bol kalori bol lezzet işte ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilhmmm nasılda nefıs gorunuyooor harıkasınız
YanıtlaSilharika görünüyor böreğin her çeşidini çok severim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmerhaba yaptıklarınız o kadar güzel görünüyorki iştah açıcı...ellerinize sağlık
YanıtlaSilAman tanrım şaka gibi :)
YanıtlaSilTadından yenmez valla.. Em sevdiğim iç malzeme. Kıyma ceviz ikilisi.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSil