Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

10 Mart 2017 Cuma

EL AÇMASI KIYMALI CEVİZLİ BÖREK :)

Kıymalı cevizli börek


Arkadaşlar bu Börekciğin tadı harika da, Hamuru bir başka harika...

Bu güne dek denediğim en yumuşacık ele yapışmayan ve harika olan hamur tarifi budur mutlaka deneyin derim.

Elimden geldiği kadar hem yapıp hemde fotograflamaya çalıştım çok profesyonel  bir ortam değil, daha çok biz bize fotograflar oldu :) 

 ilk fotografları sırasıyla ekliyeyim.
Sonrada tarifini yazayım...

Kıymalı Cevizli harcımız...
Malzemeler:

300 gr. civarı kıyma ve 2 su bardağı dolusu kırılmış ceviz içi.

(Şöyle ki; bu tarifte her zamankinin tersine kıyma ceviz arasından ceeee yapacak kadar yani daha az cevizimiz ise kıymadan fazla)

Tabi isteğe bağlı istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

tuz

1 baş kuru soğan

karabiber

pul biber

sıvı yağ...


EL AÇMASI BÖREKLERİNİZ İÇİN MUHTEŞEM BİR 

HAMUR TARİFİ :

smile ifade simgesi
Malzemeler:

1 su bardağı kadar sıcak su

2 bardak süt ılık olacak. 

1 bardak yoğurt,

1 buçuk bardak sıvı yağ, 

2 paket instant maya, (eğer sürekli hamur tutuyorsanız 1 tanede 

yeter)

tuz 

Ve aldığı kadar un.


YAPILIŞI:

Mayalardan birini hamuru yoğuraçağınız kaba boşaltın.

Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su.

üzerine un hariç tüm malzemeleri ekleyip yavaş yavaş elinizle karıştırın.

Yavaş yavaş unu eklemeye başlayın 1 tane instant mayayı daha 
unla beraber ekleyin.

Hamur elinizden çıkana kadar un ekleyip yoğurun yumuşacık bir 
hamur olacak.

Üzerini güzelce örtün mayalanmaya bırakın.

Meryem'in mutfağından bir püf :)

Ben bir sofraya sarıp 100 derecede 5 dk. ısıtıp kapattığım fırınıma soktum hamurumu.
 1 saat 1 bucuk saate mayaladığımın 3 katına çıktı.
Bu fikir acil gelen misafirlere çabuk hamur mayalama tekniği diyelim :)

Hamurumuzu bezelere bölüyoruz.

Bir kenarda 1 Paket margarin veya 200 g.tereyağı eritiyoruz.

Hamurun aralarına sürmek için...

Merdaneyle açıyoruz.

Bezeleri küçük tutun yapımı zorlamasın.

Açtığınız hamurun şekli çok önemli değil.

 Açtığınız yerden yırtılmadan kalkaçak kalınlıkta açın daha çok yuvarlak değil dikdörtgene yakın olsun...

ilk açtığınız hamurun üzerine erittiğimiz yağı fırça ile sürüyoruz.Ve üzerien 2 kat hamuru seriyoruz.

Ve tekrar fırça ile yağı sürüp malzemesini kenara doğru koyup sarıyoruz.  
Resimdeki gibi ...

Bu şekil...

Hamurumun şekline gülmeyelim lütfen :)

Daha sonra iyice sarıp elimizle bir güzel yuvarlıyoruz döndüre döndüre...

 Koparsa korkmayın tepside birleştirirsiniz :)

Resimdeki gibi elinizle iyice korkmadan döndürüp inceltin.

Sonrada yağladığımız tepsiye gül böreği gibi sarıyoruz.

Bir tepsiyi peşi sıra ekleyip kocaman bir tepsi yaptım.

Bir tepsiyide bir er porsiyonluk küçük küçük yaptım şimdi onlarında resimlerini ekliyorum.
bu şekil...

Bu Böyük olan tepsi...

Buda küçük küçük olan böreklerim.

En son üzerlerine yumurta sarısı sürüyorsunuz.

180 Derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyorsunuz...

SONUÇ:

ÇITIR ÇITIR MİSLER GİBİ BÖREKLERİNİZ OLUYOR

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Yorumlarınız başım üstüne sevgiler :)

Meryem'in mutfağından...






33 yorum:

  1. Kıymalı, üstelik bir de cevizli... Tek kelime ile mükemmel canım. Ellerine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. harika bir lezzet olmuştur kıyma ceviz ikilisiyle ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. muhteşem görünüyor ceviz ve kıyma birleşimi de güzel fikir elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. El acmasi boreklerin lezzeti her zaman daha baskadir :) Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  5. Çok zahmetli duruyor ama lezzetli olduğuna eminim :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık harika zahmetli bir börek ama değer sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Mayalı hamurdan hiç börek yapmadım şimdiye kadar, deneyeceğim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Elde açılmış hamurla yapılan böreğin tadı ayrı güzel oluyor :) Birde kıymalı olunca muhteşem.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Zahmetli olsada bu lezzete deger bir börek olmuş.Elinize saglık...

    YanıtlaSil
  10. Kete ye benzettim bir an tabi o daha farklı. Ellerinize sağlık kıymalı böreği çok severim..

    YanıtlaSil
  11. Hem kıyma. . Hem ceviz. . Of of of offfff.. eline sağlık. .♥

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık ceviz hamurişlerine çok yakışıyor.

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık nefisss...

    YanıtlaSil
  14. Meryemciğim sen yaparsında güzel olmazmı? Harikasın kıyma ve ceviz çok uyumlu. Hamurda yumuşak olunca süperrr

    YanıtlaSil
  15. Nefis gözüküyor.Resimlerde gayet basarili ve aciklayici :) Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  16. Ancak kayınvalidem yaparsa böyle güzel el açması börekler yiyebiliyorum ben. Kesinlikle bunu yapacak vaktim ve becerim yok. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. el açması olduğu belli zaten harika görünüyor.Resimli anlatımın çok iyi olmuş. Eline sağlık şeker:)

    YanıtlaSil
  18. işte tam da aradığım börek.. ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  19. Harika el açması börek nefis bir görüntü .,,,,,
    Ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  20. Harika ellerinize sağlık ceviz elde açma börek daha ne olsun afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  21. ellerinize saqglık harika çok severim cevizin oldugu herşey harika oluyor

    YanıtlaSil
  22. Öğle yemeği vaktide geldi olsada yesek :D Ellerinize sağlık :D

    YanıtlaSil
  23. ellerinize sağlık. Biraz zahmetli ama çok güzel görünüyor www.acemiden.com

    YanıtlaSil
  24. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim canlarim :)

    YanıtlaSil
  25. Yeme de yanında yat yani :))) bol kalori bol lezzet işte ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  26. hmmm nasılda nefıs gorunuyooor harıkasınız

    YanıtlaSil
  27. harika görünüyor böreğin her çeşidini çok severim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  28. merhaba yaptıklarınız o kadar güzel görünüyorki iştah açıcı...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  29. Tadından yenmez valla.. Em sevdiğim iç malzeme. Kıyma ceviz ikilisi.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil