Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

22 Şubat 2017 Çarşamba

Çörekotu'nun Faydaları...

Sağlıkfit.com’da  çörekotunun faydaları hakkındaki bilimsel araştırma sonuçlarını referans alan makale ciddi etki yarattı.

Şimdiye kadar konu hakkında sadece TV de pazarlamacıların söyledikleri şeyler pek inandırıcı gelmiyordu, fakat okuyacağınız makaledeki bilgiler oldukça şaşırtıcı ve tamamen dünyanın farklı ülkelerinde yapılan laboratuar çalışmaları sonuçlarını referans almış.

çörekotunun faydaları


Yazıya göre çörek otunun faydaları oldukça fazla.

Bütün hastalıklarla baş edebildiği söylenen çörekotu yağının 2000 yıl öncesine kadar uzanan köklü bir tarihi vardır.Günümüze kadar yapılmış olan 600’ün üzerinde çalışma gösteriyor ki çörekotu yağının sayısız mucizesi bulunmakta ve evet burada çörekotu yağının sayısız sağlık mucizelerini size madde madde açıklayacağız.

Çörekotu yağının ilk kullanımı antik mısıra kadar dayanmaktadır. Asurlular çörekotu yağını bir mide ilacı olarak kullanmış ve günümüze kadar daha birçok kullanım alanı olmuştur ancak özellikle gözleri ağzı burnu ve cildi iyileştirmek için kullanılmıştır.Antik Mısırlılar bunu her derde deva olarak nitelendirmiş ve hatta Tutankamon’un mezarında bir şişe dolusu bulunmuştur. 

Çörekotunun vücuttaki işlevlerini :Ağrı kesici,mantar,ülser,kanser,bakteri,enfeksiyon,histamin,hiper tansiyon önleyici,anti oksidan,anti viral,anti spazmodik, şeker hastalığını önleyici ve karaciğer yardımcısı şeklinde sıralayabiliriz.

Çörekotunun içerisinde mucizevi sağlık veren 3 farklı kimyasal bileşik bulunmaktadır. Bunlar timol,timokinon ve timodrikinondur. Bilim adamları bu 3 farklı bileşiğin vücuttaki zararlı organizmaları %100 engellediğini tespit etmişlerdir. 

Timokinonun etkili olduğu mantarlar deri mantarları ve maya mantarlarıyken;Timolün etkili olduğu mantarlar küf mantarlarıdır.Ayrıca çörekotu yağı içerisindeki bu bileşimler kansere karşı bir çözümdür.Hırvat bilim adamlarının fareler üzerine yaptıkları çalışmalarda timokinon ve timodrikinonun kanserli hücrelerin artış hızını yaklaşık %52’ye kadar yavaşlattıklarını gözlemlemişlerdir.

Bu çeşit doğal mucizelerle dolu çörekotu yağı kanseri vücuttan uzaklaştırmak için farklı metodlara sahiptir;Anti-proliferasyon,apoptoz ilerletme,kanserli hücrelerin yaşam döngüsünü durdurma,oksijeni aktifleştirme,anti-metastasis,anti-anjiyojenez.Bunların yanında çörekotu yağı pro ve anti-enjektif proteinleri değiştirerek akyuvarlar üzerinde dengeleyici rol üstlenebilir. 

Çörekotu’nun Sağlığa Faydaları

Karaciğer Ömrünü Uzatır

Vücudumuza etki edebilen bütün zehirli maddeler sonunda karaciğere uğrarlar. Karaciğer yağ depolar ve vücudumuza giren bu zehirli maddeler karaciğerin depoladığı bu yağın içerisinde bulunurlar.Aynı zamanda çok fazla ilaç veya tıbbi madde alan bir insan karaciğerinden sıkıntı çekecektir çünkü karaciğer aynı zamanda vücuda alınan kimyasal atıkları da vücuttan arındırır.
Son çalışmalar göstermektedir ki çörekotu yağı, karaciğerin bu tür kimyasal atıkları ve zehirli maddeleri vücuttan atmaya çalışırken aldığı zararı önlemektedir.

Pankreastaki Beta Hücrelerinin Kısmi Yenilenmesini Sağlar

Yapılan araştırmalarda çörekotu yağının pankreasta üretilen insülin ve glukagon hormonlarını düzenleyerek her iki tip diyabete de çözüm olabiliyor.

Tabi ki daha insanlar üzerinde kanıtlanamamış olmasına rağmen fareler üzerinde yapılan deneylerde çörekotu yağının hormonları düzenlemede çok önemli bir rol oynadığı gözlenmiştir.Yapılan başka bir çalışmada ise günde 2 gram çörekotu verilen insan deneklerde açlık kan şekerinin, insülin direncinin ve glikosile edilmiş hemoglobinin azaldığı ancak beta hücrelerinin fonksiyonlarının arttığı tespit edilmiştir. 

Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Çörekotu yağının sayısız faydalarından biri de kilo vermenize yardımcı olmasıdır öyle ki çörekotu içerisinde bulunan kimyasal bileşimler insanlarda anti-obezite etkisi yaratmaktadır.Bu kimyasalların direk olarak amacı kilo verdirmek olmasa da şeker hastalıklarını iyileştirdiği gibi iltihaplanmayı önleyici özelliği ile kilo verdirebilmektedir.

Özellikle kan şekerini ayarlaması,vücuttaki zehirlerin verdiği zararı azaltarak karaciğeri desteklemesi ve vücuttaki trigliserit dengesini sağlamasıyla fazla kilolarınızı vermenize yardımcı olabilir.Yapılan bir çalışma sonucu çörekotu yağının diğer şifalı bitki yağlarına göre daha çok anti-obezite etkisi yarattığını göstermektedir.

Metisiline Dirençli Staphylococcus Aureus İle Savaşır

Çörekotu ne kadar çoğu enfeksiyona karşı etkili olsa da yapılan çalışmalarda en etkili olduğu enfeksiyon çeşidinin MDSA(Metisiline Dirençli Staphylococcus Aureus) olduğu ortaya çıkmıştır.Daha çok araştırma gerekli olsa da çoğu bilim adamı antibiyotiklerin etki edemediği bu enfeksiyon çeşidinin çörekotu yağıyla tedavi edilebileceği kanısında.

Kan Basıncını Düşürmeye Yardımcıdır

Yapılan bir çalışmada 8 hafta boyunca 2 günde bir alınan 100-200 mg çörekotu özünün yüksek tansiyon sahibi hastalarda büyük oranlarda kan basıncını düşürdüğü görülmüştür.Sadece 8 haftada uygulanan bu metot hastaların büyük yol kat etmelerini sağlamıştır. 

Ameliyat Sonrası İzleri Silmenizde Etkilidir

Hastalara ameliyat sonrasında alınan çörekotu yağı peritoneal bölgelerde yara izi ve adhezyon oluşumunu engellediği görülmüştür.

Sinirleri Sinaps Zararlarından Korur

Sinir Bilimleri ile ilgili bir dergide çörekotu yağı içerisinde bulunan timokinon adlı kimyasal bileşimin sinirleri sinapslarda oluşan zararladan koruduğunu göstermektedir. Bu sonuçla çörekotu yağının Parkinson hastalığını ve bunamayı iyileştirdiği söylenebilir.
 
Solunum Hastalıklarını Engeller

Masshad Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri fakültesinde kimyasal savaş mağdurları ile ilgili yürütülen bir çalışmada kaynayan suda çıkarılmış çörekotu özütünün akciğere ilişkin değerleri olumlu yönde artırdığı, göğüs sıkışmasını, solunum yolu problemlerini azalttığı ve bu yönde kullanılan kimyasal ilaçların yerini alabildiği tespit edilmiştir.

Uyuşturucu Bağımlılığını Giderir

Uyuşturucu bağımlıları üzerine yapılan bir araştırmada çörekotu yağıyla yapılan uzun süreli tedavilerle uyuşturucu bağımlılığının azaltıldığı ve hatta yok edildiği görülmüştür.

Saçları Kuvvetlendirir ve Dökülmesini Engeller

Yüksek ihtimalle çörekotu yağının en bilinen faydası saç kaybını önlemesi ve saç renginin uzun süreli olmasıdır. Kimsenin tahmin edemediği ancak söylemenin çok güç olmayacağı şekilde çörekotu yağı içerdiği anti oksidan ve anti mikrobiyal etkileriyle saçlarınızın dökülmesini engeller,kuvvetlendirir ve saç renginizi korur.Saç köklerini ve saç derisindeki hücreleri etkileyerek saç sağlığınızı koruyan çörekotu yağı, aynı zamanda pigmentlere etki ederek daha doğal ve daha parlak bir saç rengine kavuşmanızı sağlar.

Cildinizi Korur

Çoğu insanın sadece göz ve deriye renk vermesiyle bildiği melanin pigmenti ;retina, koroid ve epidermiste üretilir ve cildinizi dış etkilere karşı korur.Çörekotu yağı ise melanin pigmentini hücre içerisinde destekleyerek cildinizin solmasını,buruşmasını ve cildinizde yaralar oluşmasını engelle.
 
Hastalıkların doğal yollarla tedavisi ve bitkilerin, yiyeceklerin sağlığa faydaları hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.saglikfit.com/ u ziyaret etmenizi öneririm.
Oldukça faydalı bilgiler sunuyor.
 
Siteye bu kadar önem vermemin diğer sebebi ise boş iddialar değil tamamen bilimsel araştırma sonuçlarını referans almışlar, ayrıca kaynaklar da paylaşımlı.

Bu yüzden Saglıkfit'i takip etmenizi öneririm.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder