Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

5 Temmuz 2014 Cumartesi

BAZLAMA - MAYALI EKMEK


Kahvaltılarda tereyağı, kaymak, peynir sürüp yuvarladığımız Bazlamalarımızı Sahurda yuvarlama vaktidir efenim 
Hemde pek güzel tok tutar  Hemde misler gibi sıcacık 
Tarifimi paylaşan eller dert görmesin 
BAZLAMA - MAYALI EKMEK 
MALZEMELER:
1 kg un,
1 paket kuru maya veya 1 paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı şeker,
1 su bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
ve hamur için ılık su.
YAPILIŞI:
Bir kapta 1 su bardağı ılık suda maya ve şeker eritilir.Bir kilo una tuz eklenir ve karıştırdığımız mayalı su eklenir.Sonra hamurumuz kulak memesi kıvamına gelecek şekilde gereken miktarda ılık su eklenir,yoğurulur.Üzeri kapatılarak sıcak bir yere konarak hamurun kabarması mayalanması beklenir.
Kabaran hamuru 7-8 eşit parçaya ayırarak top top yapıp bir tezgah üzerinde bir 20 dk. daha mayasının gelmesi beklenir.sonra elimizle yuvarlayarak ne kadar büyüklükte istiyorsak 1 cm kalınlığında merdaneyle açılır.küçük küçükte yapılabilr.ve daha sonra
Isıtılmış tavaya kapak kullanmayacağız tek tek ısınan tavaya atılır.Altı kızaran bazlama çevrilir, öbür tarafı da pişmesi beklenir.
Sıcak sıcak tereyağı sürülüp hüpletilir 
İsteyenler ben gibi çok yapıp hava almayan bir poşete buzluğa koyabilir istedikçe çıkarıp tavada ısıtın süper oluyor 
Afiyet sağlık olsun 

3 yorum:

  1. ellerinize sağlık:)takipteyim bende beklerim

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık. Biz de yaptık ve dolaba koyduk. İhtiyaç oldukça çıkarıp ısıtıp yemesi güzel oluyor. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Biz genelde hep yağda kızaranını yapmaya alışmışız ama bu daha sağlıklı olur. Denemek istiyorum.
    Ekmekleri evde kendim yapmaya karar verdim. Ekmeğin içinden bir ben çıkmadım çünkü. İmkan oldukça. Bu da bir alternatif olabilir.

    YanıtlaSil