Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

29 Ocak 2014 Çarşamba

ZEBRA KEK :)



ZEBRA KEK 

Malzemeler:
3 yumurta .1,5 su bardağı şeker .1 şişe soda(soda yoksa 1su bardağı ılık süt). 1 su bardağı sıvı yağ. 3 su bardağı un. 1 paket kabartma tozu ve Vanilya. 2 yemek kaşığı kakao.

Yapılışı: Borcam tepsi yağlanır ve unlanır.Yumurta ve şeker mikser yardımı ile çırpılır.Soda,sıvıyağ ilave edilir.Un ile k.tozu ve vanilya karıştırılıp ,karışıma ilave edilir.hamur ikiye ayrılır.Birisine kakao koyup, karıştırılır.Diğerine de kakao miktarı kadar un koyup karıştırılır. tepsinin ortasına bir kepçe sade hamur,bir kepçe kakaolu hamur dökülerek,hamur bitene kadar işleme aralıksız devam edilir.(Hamur sürekli ortadan dökülecek.) İşlem bittikden sonra bıçakla üzerinden çizgiler çekilerek şekil verilip 175 derece fırında pişirilir.Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.Azıcık yamuk oldu çizgilerim ama olsun tadı güzel 

AFİYET OLSUN 

1 yorum:

  1. Kekin görüntüsü çok hoş olmuş. Elinise sağlık

    YanıtlaSil