Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

31 Mart 2013 Pazar

Çikolatalı Muzlu Yaş pasta:))
















Çok basit bir pasta:

Hazır pandispanya veya pandispanyayı kendisi yapmak isteyenler için:

PANDİSPANYA MALZEMELERİ: 5 Yumurta (oda sıcaklığında) 1 Su bardağı toz şeker (200 gr.) 1 Su bardağından az eksik un (165 gr.) 1 Türk kahve fincanı ılık su (80 ml.) 5 Tatlı kaşığı kakao (50 gr.) 1 Paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Fırın kağıdı 22 cm. çember kalıp. Yüksekliği 7cm. YAPILIŞI: Öncelikle kek kalıbına yağlı kağıttan zemin hazırlayalım.Kakaoyu, unu ve kabartma tozunu 2 kere eleyelim.Püf noktası:Ununu 2 kere elememizin sebebi kabarması için.İki kap alalım birine yumurta aklarını diğerine yumurta sarılasını koyalım. Şimdi yumurta aklarına şekerin yarısını koyup köpürtelim. Şimdi yumurta sarısına kalan şekeri koyup, yumurtanın rengi açılana kadar çırpalım. İçine suyu ve vanilyayı koyup 20 saniye daha çırpalım.Elenmiş kuru malzemeleri yumurta sarısına katalım,
tüm malzemeler birbirine karışana kadar çırpalım. Bu aşamadan sonra mikseri kaldıralım.Kakao karışımı yumurta beyazının içine spatula yardımı ile boşaltalım. 
Püf noktası: mikser'le karıştırmıyoruz homejen kıvam elde edip kabarması için.Püf noktası:Kekimizin kabarmasını sağlayacak yumurta aklarının sönmemesi için aşağıdan yukarıya doğru nazik yumuşak bir şekilde karıştırma işlemi yapmalıyız.

Kremas için: krem ole kullandım çook süper oldu çikolatalı hazır alıp sütle üzerinde yazdığı gibi yapıyorsunuz.

üzerinde jölesi var muzlu jöle:) muzlu jöle alıp üzerinde yazdığı gibi yapıyorsunuz.

işte pasta hazır hem pratik hem lezzetli süslemeler size kalmış:))

Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Immmm harikaaa görünüyoor =)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık. bana da beklerim :) baharperisi.blogspot.com

    YanıtlaSil