Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

17 Mart 2013 Pazar

Katmer Poğaça :)





Katmer poğacayı genelde puf puf biraz büyükçe sarıyorlar ama biz ailecek biraz kıtır gevrek şeyleri severiz o bakımdan ben böyle yapmayı tercih ettim isteğe göre azıcık tombul yapabilirsiniz siz :) 

 MALZEMELER:

1 su bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tane yumurta 1,5 yemek kaşığı instant kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4,5-5 su bardağı un Ayrıca üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı.Arasına sürmek için 75 gr.tereyağı.

YAPILIŞI:

Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Azar azar un ilavesiyle hamurunuzu yoğurun.Her zaman olduğu gibi 5 dakika kadar yoğurmaya devam edin.( Bu kez hamurumuz diğer poğaça hamurları kadar yumuşak olmuyor ki daha rahat şekil verebilelim) Hamurun üzerini örtüp, iki katına çıkana kadar ılık bir yerde mayalandırın.Mayalanan hamuru ikiye bölün. Her iki parçayı da 6 eşit parçaya bölüp 12 beze elde edin.Her parçanın arasına 1 yemek kaşığı kadar erimiş tereyağı sürüp, üst üste koyun.Altışarlı gruplar halinde iki ayrı küme olacak. Bezelerin üzerine bir poşet geçirip buzdolabına kaldırın. İçindeki yağ donana kadar bekleyin. İlk oluşturduğunuz gruptan başlayarak, 4-5 mm. inceliğinde açın.12 eşit parçaya bölüp pizza dilimleri gibi dilimler elde edin. Her parçanın geniş kısmına istediğiniz bir iç koyup sonuna kadar fazla sıktırmadan sarın. Kesik yerlere gelmiyecek şekilde yumurta sarısı sürüp, 15-20 dakika kadar tepsi mayası gelene kadar bekleyin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

6 yorum:

  1. çok sevdiğim bir poğaçadır çok güzel ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık..
    mayalı hamurları seviyorum..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık katmerli süper gözüküyor....sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık zor ama bir okadar nefis.Selamlar.

    YanıtlaSil
  5. bloğunuz çok güzel meryem hanımcım sizi izlemeye aldım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. süper görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil