Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

19 Mayıs 2016 Perşembe

PATATESLİ EV MANTISI :)


Ev mantisi



manti


el açması manti

Yediğinizde Mutluluk hormonu salgılatacak Harika Lezzet işte bu... 

2013 Temmuz...

Anacığıma gitmişim taaa Niğde'ye...

Oturmuş bir hamur yoğurmuşuz annem, gelin, görümce (abimin eşi yengem ve ben yani)

Sonra en sevdiğimiz lezzeti parmaklarımızla bükmüşüz ve hunharça oturup çatallamışız misler gibi :)

Böyle bir lezzet böyle muhabbet yok...

Sonra midelere hamurları indirip bir çay demlemişiz hasan dağının eteklerinde sevgiyle muhabbetle :)  

  

PATATESLİ EV MANTISI 
MANTI HAMURU MALZEMELERİ:
3 su bardagı un ,1 adet yumurta ,1 tatlı kaşıgı tuz ,su.

YAPILIŞI:
Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kaba alalım ve koyu bir hamur olacak şekilde azar azar su ilavesi ile yoguralım.Yogurdugumuz hamuru üzerine bir bez örterek 10-15 dakika dinlendirelim.Dinlenen hamurdan bezeler kopararak tezgah üzerinde unlayarak merdane veya oklava ile ince açalım.Açtıgımız hamuru düz bir bıçak ile önce enlemesine sonra boylamasına yaklaşık 3-4 cm aralıklarla keselim.Yani kestigimiz hamurlar kare oluşturacak.Oluşturdugumuz hamur parçalarının ortalarına hazırladıgımız Patates içini koyup üçgen şekilde kapatalım.Ve hazırladıgımız mantı tanelerini unladıgımız tepsiye koyup biriktirelim.Derin bir tencereye su koyalım ve içine tuz atalım.Ve kaynatalım.Mantı tanelerini(bezeler bittikten sonra)kaynayan suya atalım ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirelim.Mantıların açılmamasına dikkat ederek süzgeçle çıkaralım.Ve bir süre ılınmasını bekledikten sonra tabaklara alalım.

İÇ MALZEMELERİ:
3-4 Haşlanmış patates,1büyük kuru soğan,bir tatlı kaşığı salça,karabiber,tuz ve sıvı yağ.
YAPILIŞI:
Soğanlar kavrulur yağda üzerine patatesler ezilmiş şekilde eklenir ve diğer malzemeler eklenerek kavrulur.
SOSU İÇİN :
Yogurt,sarımsak, kırmızı toz biber,tereyag,kuru nane,bir tatlı kaşığı salça.

Mantının üzerine sarmısaklı yogurt hazırlayalım üzerine dökelim.Sonrada sosunu hazırlayıp üzerinde gezdirelim.

NOT: Eğer daha önce patatesli mantı yemediyseniz çoooook şey kaypetmişsinizdir gerçekten muhteşem bir tad AFİYET OLSUN...

7 yorum:

  1. Okadar güzel anlatmışınki çok seviyorum beraber yapıp yenen yemekleri afiyet şifa olsun..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
    Bu arada blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım ben de bloguma beklerim sevgiler :)
    makyajtavsiyem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. Patatesin neredeyse her yemeğini sevmeme rağmen mantısını hiç denemedim. Denemek lazım. :)

    YanıtlaSil
  4. Tam vejetaryen işi, ilk defa görüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Hello I'am Chris !
    I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
    The "directory" is 20 million visits, 193 Country in the World! and more than 20,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/**SPECIAL%20PAGE%20BLOG%20POSER
    Happy Blogging
    ****************
    Thank you for following my blog - it is greatly appreciated! :o)
    i followed your blog, please follow back
    ++++++++++++++++

    YanıtlaSil
  6. Patatesli ev mantısı hiç denemedim.Ellerinize sağlık :) İlk fırsatta deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık,nefis olmuş
    .

    YanıtlaSil