Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

15 Şubat 2014 Cumartesi

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı :)


Oy oy oy diyorum Çocuklarımın en sevdiği tatlı 
Her zaman tam kıvamında, her zaman yenilesi, herzaman misafirlerin bayılacağı  

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı  Hatta sahtekar 

Malzemeler:1 litre süt. 1paker margarin. 1paket vanilya. 1subardağı şeker. 1su bardağı un. 1çorba kaşığı pirinç unu.varsa isteğe göre damla sakızı.süsleme için tarçın.tepsinin altı yapışmasın diye ufalanmış herhangi bir büsküvi.

Yapılışı: yağı eritiyoruz.üzerine unu ilave edip kavuruyoruz hafif sarı olacak.sonra sütü üzerinize sıçratmadan çırpma teli ile karıştıra karıştıra ekleyin vanilyayı ekleyin ve daha sonra şekeri. kaynayana kadar karıştırın damla sakızı eklemek istiyorsanız son olarak onu ekliyorsunuz ve kaynar haliyle ocaktan indirip pirinç ununu ekleyip mikserin yumurta çırpma aparatı ile tam 12-13 dakika çırpıyorsunuz.püf noktası çırpmaktır sakız gibi olması için en az 10dk çırpmanız lazım.ufalanmış büsküvileri borcamın altına seriyoruz üzerine tavuk göğsü.tavuk göğsü iyice soğuyor daha sonra üzerine resimlerdeki gibi herhangi bir dantel evimde dantelden eser olmadığından bunu bulabildim:) ve dantelin üzerinden tarcını dökerek dantelin o harika motifini tatlının üzerine çıkarıyorsunuz hızlıca danteli çekin ki çok dökülüp model kaybolmasın.ayrıca mutlaka çiçek desenli danteli olanlar vardır gerçekten çok hoş bir görünüm oluyor( benim dantelimin çokta güzel olduğunu söleyemem) Hadi bakem mutfağa 

Afiyet olsun canlarım:)) Meryem'in mutfağından

1 yorum:

  1. Elinize sağlık .Çok lezzetli görünüyor Meryem hanım sevgiler..

    YanıtlaSil