Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

27 Ocak 2013 Pazar

AĞLAYAN KEK...



MUHTEŞEM AĞLAYAN KEK:))

 Malzemeler:

 *4 yumurta *1 su bardağı şeker
 *1 su bardağı un *4 yemek kaşığı süt 
*1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.
Yada şeker miktarını artırabilirler ) 
*1 paket vanilya *1 paket kabartma tozu 
*1 paket Muzlu pudink 

*1,5 su bardağı süt Sos için; 
 *2 çay bardağı süt 
*3/4 çay bardağı tozşeker 
*1 tatlı kaşığı nişaşta 
*1 çorba kaşığı kakao 
*200 gr çikolata

 Hazırlanışı:

 1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip bir kere daha çırpalım. 2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. 3.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım. 4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.hazır muzlu pudinkimizi güzelce kekimizin üzerine yayalım. 6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. 7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım. 8.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim. 9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım. 10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. 11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım. 12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Merhabalar...
    Ağlayan kekiniz çok güzel görünüyor ...
    Ellerinize sağlık...
    İadeyi ziyarete geldim blog dünyasına hoşgeldizin....
    Sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler emel hanım:)saygılar:)

    YanıtlaSil
  3. bundan bende istiyorum :)
    çok güzel görünüyor...
    kız sen çok güzel şeyler yapıyorsun ama kilo almıyorsun :)
    ne güzel :))

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık çok güzel tarifleriniz var aglayan kekte çok sevdigim bir pastadır şuan olsaydıda yeseydim :) tekrar ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil