3 Nisan 2013 Çarşamba

PAÇANGA BÖREĞİ :)





MALZEMELER  5 ad yufka.200 gr pastırma(veya sucuk)2 ad domates (sulu olmasın,kabukları soyulup minik doğranacak)3 ad biber (minik doğranacak)1 su bard rendelenmiş kaşar peyniri . Tuz .Kızartmak için sıvıyağı


YAPILIŞI:

 Yufkalar 4 e bölünür. Böylece her yufkadan 4 ad üçgen yufka elde etmiş oluruz. Her üçgenin alt kenarına pastırma, tuzladığımız domates biber ve kaşar rendesi konulduktan sonra geniş sigara böreği şeklinde sarılır. Tavaya tabanını kaplayacak miktarda sıvıyağ konur. Yağ kızınca börekler önlü arkalı kızartılır. Mümkün olduğunca sıcak servis edilir.


 Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. pastırmayı çok severim :)
    en sevdiğim börek :)
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Meryem hanımcım çok severim çok güzel görünüyor tadıda eminim çok lezzetlidir sevgiler.:)

    YanıtlaSil
  3. severimm..çokk...ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  4. Off çok severim ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Paçangaya bayılırım eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık bayılırım en yakın zamanda bloguma bende tarifi eklemeliyim :)

    YanıtlaSil