Sebzeli Et Haşlama :)
MALZEMELER:
İstenilen miktarda et 10-15 dk suda bekletilir (haşlamanın suyunun berrak olması için)1 soğan.3-4diş sarımsak.2-3 havuç. 2-3 patates.tuz ve su.varsa et bulyon
YAPILIŞI:
Etleri düdüklü tencereye alırız.patatesi biraz irice doğrayıp tencereye ilave ederiz.Havuçları soyup dilimleyip tencereye ilave ederiz.soğanı soyup doğramadan bütün bir halde,sarımsakları da soyup bütün bir halde tencereye ekleriz.en sona suyunu eklemek kalır içindeki malzemelerin üzerini tam örtmeyecek aynı hizaa olsun su ekleriz ve tuz.varsa isteğe göre et bulyon(bulyondaki baharat kokusu çok farklı bir lezzet veriyor)
AFİYET OLSUN... :)
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSileti çok severim...
et delisiyim ama haşlama et hayatta yemem :(
kokusu beni çok fena yapıyor... :)
Lezzetli görünüyor :) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSiletin bu halide ayrı bir güzel oluyor...
YanıtlaSilellerinize sağlık yiyenlere şifa olsun..
sevgiler...
Ellerinize sağlık bende bu gün yapmıştım.Mis gibi olmuştur. sevgiler:))
YanıtlaSilBu yemek çok lezzetli olur ekmeği bandıra bandıra yenir..Eline sağlık
YanıtlaSilvalla gecenin bu saati canım çekti. bir de bunu kuzu gerdandan yaparsın, lif lif dağılır, yemelere doyulmaz. eline sağlık canım.
YanıtlaSilohh gayet sağlıklı ellerine sağlık mericiğim :)
YanıtlaSilallaahhh...et olan herşeyi seviyorum galiba :))
YanıtlaSilEline sağlık nefis gözüküyor...Buara eşim olmadığından kızımda sevmediğinden et yemeğine hasret kaldım ...Hatta eşimle yeni konuştuk sen bi geldiğinde buzlukta kurbanlık eten haşlama yapalım diye biz azıcıkta limon koyarız..Rahmetli babam çok severdi....size afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel gözüküyor :) kendi blogumada beklerim eskamoda.blogspot.com
YanıtlaSilSoğuk havaların vazgeçilmezidir haşlama.Ailece çok severiz.Ellerinize sağlık canım.Selamlar.
YanıtlaSilBende çok severim.çocuklar da hırcınlık yapmadan severek yerler.hem de çok vitamini.ellerine sağlık.
YanıtlaSil