31 Mart 2013 Pazar

Dondurmalı irmik helvası...





Malzemeler:

1 bardak eritilmiş margarin. 2 bardak irmik.3 bardak şeker,2 bardak su 2bardak süt gerekiyor.Şeker,süt ve suyu bir tencerede beraber kaynatıyoruz, kaynadıktan biraz sonra şerbetin içine yarım limonun suyunu sıkıp ocağı kapatıyoruz ve soğutuyoruz.soğumasada olur.Daha sonra yağı ve irmiği bir tencerede,en küçük ocakta ve en kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.(Eğer fıstık koyacaksanız irmiklerle beraber koyun) İrmikler kahverengi olunca üzerine soğuk şerbeti döküyoruz ve kısık ateşte kaynatarak irmiğin şerbeti çekmesini sağlıyoruz.10-15 dakika sonra ateşten alıp yarım saat soğutuyoruz.ben kahve fincanının içine biraz irmik tam ortasına çukur yapıp dondurma koyuyorum üzerine tekrar helva ve ters çevirip Üzerine ceviz koyuyoruz,sonra hem irmik helvasını hem de parmaklarımızı afiyetle yiyoruz :)

4 yorum:

  1. çok severim ve çook lezzetli gözüküyor ellerine sağlık takip deyim artık

    YanıtlaSil
  2. Eşim çok sever , bende senden aldığım tarifi uygulayacağım .
    Ellerine sapsağlık ;-)

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun eviniz mutluluk dolsun canım:)

    YanıtlaSil