Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

4 Mayıs 2015 Pazartesi

Mutfak ekim kiti ve bonzai ağacı :)

ekim kiti

 Aman da aman ben sizi severim beslerim sonrada yerim  
Bonzai ağacı,dereotu,tere,maydanoz ekim kitleri aldim herkeslere tavsiye ederim...
Bay Miyakiden neyim eksik bende küçük küçük ağaçlar büyütüp budayacagim  
Haydi bismillah kolay gelsin bana 

26 Nisan 2015 Pazar

Kahvaltı :)


Hafta sonu kahvaltısı :)
Arada doğal biz bize sofralar yayınlamak lazım di mi ?
İşte onlardan biri :) 
Evinizden sağlık huzur bereket eksik olmasın inşallah...
Güzel bir hafta sonu diliyorum hepinize...

21 Nisan 2015 Salı

Madame Coco

madame coco


BU BİR BİLGİLENDİRMEDİR...

Madame Coco Rezilliği ! 

Mart' ın 13 'ünde internetten vermiş olduğum siparişler bugün (21 Nisan'da) tam 39 gün sonra tarafıma ulaştı...
Arkadaşlar olur ya Madame Coco sayfasından bir şeyler beğenirsiniz,almadan önce 10 kere düşünün derim...
Sayfası şikayet dolu.

Ürünler sipariş ettiklerinizin aynısı değil,kargo paketini hazırlayan kişinin zevkine kalmış şekilde geliyor, çünkü; sipariş verdiğim tepsi,fotoğraftaki ile yakından uzaktan alakası yok.
Bu firmayı buraya taşımamda ki kasıt ise;ödemeyi yaptıktan sonra,ürününüz gelmediği zaman kesinlikle karşınızda bir müşteri temsilcisi bulamıyorsunuz.Maillere ve telefonlara cevap veren olmuyor.Ürünü iade edeyim diyorsunuz iadeyi yapacak eleman yok. 

     Mesela; bu resimde gördüğünüz ekmek sepeti diye aldığım bir ürün kulpu kırık geldi, hadi onu yapıştırırım sorun değil dedim, ama;ben bu ürün 32*19*8 cm ölçülerinde sipariş ettim.Bugün elime gelen içine yatay şekilde 1 dilim ekmek sığabilen çok küçük bir sepet.Yani yazan ölçülerin yarısı bile değil.
Aldığım ürünün ölçülerini iyi hatırlıyorum çünkü ekmeklik olarak ölçerek almıştım...
Yaptıkları işte kesinlikle dürüst değiller...
Tavsiyem böyle firmalara paranızı kaptırmayın...


10 Nisan 2015 Cuma

Pizza kraker tadında tuzlu kurabiye :)

Tuzlu kurabiye

Merhabalar canlarım uzun zamandır uğrayamadığım bloguma bir sürü yeni tariflerle gönlünüzü almaya geldim...
Eşimle 3-4 günlük bir Güneydoğu turuna katılıp yenilenip geldim de diyebiliriz.(Daha gittiğim yerlerden yöresel lezzetlerden de bahsedeceğim bir postum olacak inşallah)Takipte kalın e mi? 
Evet gelelim tarifimize,
Pizza krakeri çocuklarımdan çok benim yediğim doğrudur :)
Bende tadı pizza krakere benzeyen bir kurabiye yapmaya karar verdim.
Tuzlu kurabiye gibisi var mı diyenlerdenseniz bu kurabiye vazgeçilmeziniz olacak...


Pizza kraker tadında tuzlu kurabiye :)

Malzemeler:

125 gr. Margarin (Oda Sıcaklığında yumuşamış) veya tereyağı 

yarım çay bardağı Sıvı Yağ

1 Yumurta Akı

1 çay kaşığı dolu dolu Tuz

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı sirke

1 çorba kaşığı yoğurt

yarım paket Kabartma Tozu

2 çorba kaşığı Çörek Otu

2 çorba kaşığı haşhaş

1 paket baharatos pizza yapımında kullanılan baharatlar bütünü 
yani =>
(soğan tozu, sarımsak tozu, kişniş, karabiber, fesleğen ve 

mercanköşk)

yada bu baharatlardan hepsinden yarım çay kaşığı ekleyip 

kullanabilirsiniz.

3 su bardağı Un (elinize yapışıyorsa un ekleyebilirsiniz)


Üzerine sürmek için:

1 Yumurta Sarısı


Yapılışı:

Tüm malzemeleri un hariç bir kapta elinizle yoğurun.

Baharatların hepsini yani baharatas kısmını yarımşar çay kaşığı 

ekleyeceksiniz ya tepeleme olmasın dikkat edin.

isteyen 1 çay kaşı acı biberde ekleyebilir.

En sona unu ekleyin ve elinize yapışmayacak yumuşacık bir 

hamur olana kadar yoğurun.

 Küçük toplar yapın misket kadar küçük olmasın 2-3 misket 

büyüklüğü kadar olacak.

Yağlı kağıt serili tepsinin üstüne yerleştiriyoruz toplarımızı.

Yumurtayı fırçayla sürüyoruz (ayırdığımız yumurta sarısını yani)

üzerini isterseniz çörek otu isterseniz haşhaş ile süsleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

işte bu kadarcık :) 


1 Nisan 2015 Çarşamba

Ev yapımı çıtır pane harcı ile Tavuk Sinitzel

Ev yapımı pane harcı


Kendim çıtır pane harçı yaptım  
Hazır aldığım pane harçlarından da daha mis, daha sağlıklı ve içinde ne var bildiğİm bir harç kesinlikle deneyin derim harika oldu   

Ev yapımı çıtır pane harçı ile Tavuk Sinitzel 

Malzemeler:

Çıtır pane harcı için:
1 su bardağı galeta unu yada mısır unu(karışıkta olabilir)
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı çemen unu(aktarlardan bulabilirsiniz)
Çıtırlığı içinse kahvaltılık mısır gevreği( ben bimden sade aldım)

Yapılışı:
İlk işlem tavuk hariç pane malzmelerini yayvan bir tabakta güzelce karıştırın.Sonra Kasapta hazırlattığımız sinitzel kesilmiş tavuklarımızı ilk önce çırptığımız yumurtaya daha sonra diğer bütün malzemeleri hazırladığımız tabaktaki pane harçına güzelce her yerini örtecek şekilde bulayın ve kızmış yağda tavada iki yüzü kızarana kadar pişirin ve peçete üzerine çıkarın,yağı sızsın.İşte böyle basit 
Pane harçını çokça yaparak kavanozda buz dolabında muhafaza edebilirsiniz istediğiniz zamanda hazırda elinizin altında olur 

AFİYET SAĞLIK OLSUN 


 Meryem'in mutfağından... Sevgilerle

19 Mart 2015 Perşembe

YERLİ SALAMON DA DENİLEN ALABALIK :)

Alabalık


M E R H A B A L A R 

Farklı balıklar alıp yemek, bizde artık bir huy oldu.

Önceleri ''en iyi şey bildiğin şey'' dir der, farklı balıkları almaya çekinirdim.

Şimdi fiyatı cazip gelen balıkları sırayla alıp pişiriyorum...

Sizde değişik tatlara açık olun en önemlisi de çocuklarınız her tada alışsın, sonradan alıştırmak çoook zor olur  
''bir anne tavsiyesi '' 

YERLİ SALAMON DA DENİLEN ALABALIK 

Temizletip kılçıklarını aldırırsınız.Ama yine de kılcıkları oluyor.Yıkadıktan sonra mısır unuyla normal unu karıştırır tuzu da ekler balıkları bir güzel unlarsınız.sıvı yağda güzelce kızrtırsınız. Yanına da bir balık salatası of of deymeyin keyfime 

AFİYET SAĞLIK OLSUN 

18 Mart 2015 Çarşamba

Çanakkale 1915 Filmi Fragmanı...

Ben çok beğendim arkadaşlar etkileyici olmuş sizlerde göz atın istedim...  

Daha, 14-15 yaşında kınalı ana kuzularıydı onlar...
Kimisi kundaktaki tazecik bebeğini son kez kokladı.
Kimisi anasının babasının mübarek ellerini son kez öptü.
Yürekli, Cengaver Kahraman Türk askerlerimiz onlar...
Nur içinde yatsınlar inşallah...
Ruhları şad olsun...

19 Şubat 2015 Perşembe

ORJİNAL İÇLİ KÖFTE :)



Merhabalar içli köfte kimilerine göre yapması zor bir şey,

aslında öyle basit bir şey ki daha önce denemeyenler,

 yapmadıklarından, kolaylığını bilmediklerinden böyle düşünüyorlar...

Bilen ise 5 dk.'lık bir iş ne ki diyebilir...

Eee öyleyse bu yenilediğim tarifim sizlere ilham kaynağı olsun...

Sofralarınız mis kokulu sıcacık İçli Köftelerle dolsun :) 


İÇLİ KÖFTE :)


MALZEMELER:


HAMURU İÇİN:




3 su bardağı Esmer köftelik bulgur(yani ince bulgur)

1 veya 2 adet yumurta(kıvamına göre 2. Yumurta gerekebilir 

hazırda dursun)

 1 su bardağı un(tepeleme değil)

Yarım yemek kaşığı biber salçası

Yarım yemek kaşığı domates salçası 

Tuz, pul biber ve karabiber...



 İÇ MALZEME:


 Yarım kg. kıyma

 50 gr. tereyağ

Yarım çay bardağı sıvıyağ

 2 adet iri kuru soğan

1 yemek kaşığı biber salçası 

1 yemek kaşığı domates salçası

 1 su bardağı ceviz( iri taneli dövülmüş) 

Tuz,

 pul biber, 

karabiber,

 kimyon ve maydanoz ...




YAPILIŞI: 

Öncelikle iç malzeme için; kıymayı tavaya alırız ve suyunu salıp 

çekince tavaya yağları atıp, eritip güzelce kavurun.

 Soğanları minik doğrayıp, kıymaya ekleyip, kavurun Salçaları, 

Ceviz, tuz ve baharatları ilave edip, tekrar soteleyin. 

Son olarak kıyılmış maydanoz ekleyip, buzdolabında soğumaya 

bırakın.

İç malzeme iyice donsun ki; sonradan yağları akmasın. 

Dış hamuru için;

Bulguru derin bir kaba alın ve üzerine sıcak su gezdirerek şişene

 kadar bekletin.

 Daha sonra yumurtaları, unu,salça,tuz ve baharatları ekleyip, 

yoğurun.

Yoğururken ara ara üzerine ılık su gezdirin ve elinizi de ıslatın. 

Hamurun kıvamı macun gibi olana kadar yoğurmaya devam edin.

(hatta kayın validem akşamdan hamurunu yapar ve sabaha 

kadar 
bulgur şişeceği kadar şişer ve daha kıvamlı olur)

Bu hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak bir 
şekilde elinizde, işaret ve orta parmağınızla açın ve inceltin. 

İç malzemeden bir kaşık koyun ve kapatıp, ortaları yuvarlak, uç

 kısımları sivri olacak şekilde ve fazlalıklarını çıkartarak şekil 

verin. 

Bu işlemi yaparken elinizi soğuk suyla ıslatın ki yapışmasın. 

Köfteleri tepsiye dizin ve üzerine nemli bez örtün; kuruyup, çatlamasınlar. 

Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartıp, kağıt havlu üzerine alın. 

İstenirse tuzlu suda haşlanıp ta yenilebilir. 

Sonrada sıcak sıcak servis edip, afiyetle yiyin.


Difrize veya buzluğa atmak için  :

İsteyenler köftelere şekil verip hiçbir işlem yapmadan buzdolabı 

poşetine alıp buzluğa atabilirler misafirleriniz geldiğinde şip şak 
çıkartıp yapıverirsiniz.

Don haliyle kızgın yağa atıp kızartıyorsunuz işte böleee :)


AFİYET SAĞLIK OLSUN CANLARIM E Mİ :)


13 Şubat 2015 Cuma

Ev yapımı Chai Tea Latte :)


Latte

Merhabalar :)
Bir hafta kadar Bloguma ara vermek durumunda kaldım.
Oğluşum Çınar Su çiçeği çıkardı.
Eee haliyle çiçeklere losyon sürmeler, nazlı oğluşumu avutmalarla zor bir hafta oldu.
Ama çok şükür iyice hafifledi.

Gelelim soğuk kış günlerinde evde yapabileceğimiz farklı tatlara.

Ev yapımı Chai Tea Latteye...

O ne ola ki öyle diyorsanız efenim şöyle;
Meşhur bir kahve markasının,dükkanının kapış kapış sattığı içecek.
Tadı mesir macununu hatırlatan ,
sütlü çay gibi,
kökeni Hindistan ve Taylan'a dayanan,
biraz Sahlepimsi,
biraz Kahvemsi,
Baharat cümbüşü güzel bişiy :)

Malzemeler: (2 kişilik)

2 su bardağı süt (içeceğiniz kahve fincanıyla 1 kişiye bir fincan süt)
Yarım su bardağı su.
1 Çay kaşığı dolu dolu olmasın Zencefil.
2 çay kaşığı Tarçın.
2 adet karanfil.
1 çay kaşığının yarısı Karabiber.
1 çay kaşığının yarısı anason
2 adet kakule
1 adet sallama çay veya 1 tatlı kaşığı çay
(ben 1 tatlı kaşığı tomurcuk çay kullandım kokulu)
Fincan başına 1 tatlı kaşığı bal
(isteğe göre miktarını azaltabilirsiniz)


Yapılışı:  

Şimdi arkadaşlar bu malzemelerin hepsini hazırlayın.İlk başta yarım su bardağı suyu kaynatıyorsunuz.
Kaynayan su ya çayı ekleyip normal demliyorsunuz.
O bir köşede demlensin.
Şimdi bir kaba sütü alıp içine bal hariç tüm malzemeleri ekliyorsunuz ve yavaş yavaş karıştıra karıştıra pişirin kaynayınca altını kapatın demlenen çayla birleştirin ve bir süzgeçten geçirin.En sona balları ekliyorsunuz.
İsterseniz şöyle bol köpüklü olsun diye mikserle hızlıca çırpın ve fincanlara alın...
İşte bu kadar :)

Afiyet Şifa olsun... 






   

4 Şubat 2015 Çarşamba

İNCİR SÜTLÜSÜ-İNCİR UYUTMASI

İncir sütlüsü


Şimdi sizlere Kayınvalidemden öğrendiğim bir sütlü tatlı tarifini paylaşmak istiyorum. 
İNCİR SÜTLÜSÜ-İNCİR UYUTMASI adı...
Aynı ben gibi kayınvalidemde kayınvalidesinden öğrenmiş bu tatlıyı, asıl ustası büyük babaannemizdir yani  
79 yaşında ki Kamile babannemiz derin tecrübelerinden faydalanarak; ne varsa eskilerde var, muhakkak deneyin diyorum ben  İncir seviyorsanız bu tatlı sizinde favoriniz olacak 

İNCİR SÜTLÜSÜ-İNCİR UYUTMASI :

Malzemeler:

20 adet kadar kuru incir
5 su bardağı süt (1litre)
1 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
İlk önce incirleri sıcak suda miktarı önemli değil 1 saat kadar iyice yumuşayana kadar bekletiyoruz.Daha sonra incirleri küçük küçük doğruyoruz.Diğer tarafta sütü kaynatıyruz sadece süt bir tencere kaynıyor ve soğumaya bırakıyoruz.elimizi yakıp yakmayacak kadar olacak süt mayalama işlemindeki sıcaklık kadar diyelim.Sütten bir su bardağı kadar incirlerin üzerine döküp elinizle iyice eziyoruz.mikserdende geçirebilirsiniz ama tabiri caizse mıncıklamak gerekiyor elleri iyice yıkadıktan sonra  İyice mıncıkladığımız inciri ve şekeri kalan sütün içine döküp bir çırpma teli ile 3 dk. kadar karıştırıyoruz.
Küçük kaselere bölüştürüyoruz.Kaselerin üzerine bir tabak kapatıp, bir havlu veya pamuklu bir bezle örtüyoruz.Bildiğiniz mayalama yöntemi. İncirleri uyumaya bırakıyoruz yani.2 saat kadar sonra üzerini açın. Tatlınız muhallebi kıvamında olacak ve sulu olmayacak.Tatlıları dolaba kaldırıp 2 saat kadar bekletin.ve süsleyip servis edin...

AFİYET ŞEKER OLSUN 


 Meryem'in mutfağından sevgiler...