Meryem'in mutfağından tarifler; Bizzat benim mutfağımdan,Benim objektifimden lezzetlerdir... Mutfağa dair her şey burada... Biz bize tarifler ve mutlu paylaşımlar için doğru yerdesiniz... Hoşgeldiniz :)
27 Kasım 2014 Perşembe
SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI
SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI
Bu harika kış sebzesini artık daha fazla tüketeceksiniz
Hele yavrularımıza bol bol yedirmeliyiz çünkü; Karnıbahar antibakteriyel (bakteri yok edici)özelliğine sahip, kansere karşı koruyucu (anticancer) ve antialerjik ve de antiviral olarak kullanılıyor.
Bakınız; 100 gr. karnabaharın içerdiği besin değerleri şöyle imiş :
27 kalori; 2,7 gr. protein; 5,2 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr. yağ; l gr. lif: 56 mgr. fosfor; 21 mgr. kalsiyum; 0.7 mgr. demir: 295 mgr. potasyum: 60 IU A vitamini; 0,09 mgr. B1 vitamini; 0,08 mgr. B2 vitamini; 0,6 mgr. B3 vitamini ve 55 mgr. C vitamini...
Allahım verdiğin nimetlere şükürler olsun
SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI
MALZEMELER:
1Büyük boy bir karnıbahar
Haslamak için su
1 yumurta
1 şişe maden suyu (200ml.)
Aldigi kadar un
Tuz
Sıvı yağ
Sarimsak
Yoğurt
Pulbiber
Karabiber
çok az kimyon
YAPILISI:
Öncelikle karnibahari diri kalacak sekilde hasliyoruz. Ben 10-15 dk. pisiriyorum. Haslarken biraz tuz ekliyorum biraz üzüm sirkesi döküyorum(pişerken kokmasın diye)
Yumurtamı cirpiyorum ve sodayi ekliyorum. Sodayi ekleyince köpürecegi icin kabiniz biraz büyük olsun.ilk önce haşalanmış karnı baharları yumurtalı karışıma ordan una buluyorum.
Ama un içinde bir karışım var şöyle; una tuz,çekilmiş karabiber,çay kaşığının ucuyla kimyon atıyorum ve karıştırıyorum baharatlı çok daha güzel oluyor.Kizartma tavasina sivi yagi koyup kizdiriyoruz. Yag kizinca una buladigimiz karnibaharlarin her yüzünü kızartıyoruz.sonra kızaranları kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıyoruz
Sarimsakli yogurt hazirliyoruz.
Karnibaharlari yogurt ile servis ediyoruz.
üzerine çok az yağda pulbiberli sos hazırlayıp döküyoruz ve kıyılmış maydonozlarla servis ediyoruz.
Afiyet BOL SAĞLIK olsun
Neden yumurtanın içine soda koyuyosunuz ve una bandiriyosunuz puf noktasdini söyleyebilir misiniz
YanıtlaSilHem kızartirken fazla yağ çekmiyor, hemde daha hafif daha kıtır kıtır kızarıyor :) kolay gelsin...
YanıtlaSil