Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

31 Aralık 2014 Çarşamba

TAVUK KÖFTE :))



Haydin tavuk kıymamızı da köftemizi de kendimiz yapalım 
Sonra afiyetle yiyelim 

TAVUK KÖFTE :))

MALZEMELER: 1adet soğan,istenilen miktarda tavuk göğüs(bir tavuğun göğsünü kullandım ben)1diş sarımsak,karabiber,1yumurta,pul biber,kimyon,tuz,çok az ekmek içi,maydonoz Ve yarım çay kaşığı kabartma tozu.

YAPILIŞI:Tavuğu robotta çekin güzelce,soğanıda rondoda çekin ilk önce ekmek içi ile soğanı yoğurun soğanın suyunu ekmek emsin,sonra tavuk,yumurta ve diğer malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun en sona yarım çay kaşığı kabartma tozu ve bir kere daha yoğurup 10-15 dk.dolapta dinlendirip kızartın...

AFİYET OLSUN:)

Domatesleri çok az yağlanmış tavada tavayı çok kızdırıp suyunu salmadan kızarttım ve pul biberledim tavsiyemdir mutlaka yanına yapın ve ocakta bir güzelde biber közleyin,yanına da cacık oh mis miss:)))

Bu arada Yeşil soğanlar kızımın özenle evde büyüttüğü sulayıp yetiştirdiği tazecik soğanlardır sağol öyküşüm:)

30 Aralık 2014 Salı

PATATES SALATASI (bol kuru domatesli)



Ben bugün yemek yapmak istemiyorum,
Doyurucu bir salata yeter diyorsanız.
Salataların üstadı Patates salatası yapın 
Ben kadar seven varsa yapsın salatasını, alsın ekmeğini yanına bandıra bandıra yesin valla 
''Ben Bayan patates salatası çok sever'' 

PATATES SALATASI (bol kuru domatesli)

Malzemeler:

Bilen bilir kuru domatesi bilmeyense mutlaka sormalı aktarlardan direk güneşin altında kurutulmuş güneşin altında bütün vitamini depolamış bir kışlık kurumuzdur ki patates salatası bir başka hale gelir onun ekşiliği ile:)

Patatesler haşlanır, 1 kuru soğan,kuru nane,domates kurusu,limon,tuz ve yağ:))

Yapılışı: siz zaten biliyorsunuz 

AFİYET GÜLEN YÜZLER OLSUN 

REÇELLİ PRATİK MİLFÖYLER :)



Çok basit ağzınızı hemen tatlandıracak bir lezzet...

REÇELLİ PRATİK MİLFÖYLER :)

Malzemeler:

Milföy hamuru,istediğiniz bir reçel veya çikolata ve biraz toz şeker.. 

Yapılışı:Kare olan milföyleri köşeden keserek üçgen hale getirip arasına çikolata,reçel veya herhangi bir marmalat sürüp istediğiniz şekilde sarıyorsunuz ve toz şeker serpiyorsunuz üzerlerine.Ve fırına veriyorsunuz çıtır çıtır olana kadar üzerleri kızarana kadar pişiyor.
Çocuklarımın çok sevdiği pratik ve lezzetli bir atıştırmalık :)

Afiyet olsun...

29 Aralık 2014 Pazartesi

1 TARİF 3 ÇEŞİT KURABİYE :)





Hanımlar bizler hem pratik hemde bereketli mutfak işlerini çok severiz...
İşte tam size göre çok pratik,çok bereketli ve ağızda dağılan harika kurabiyelerin buluştuğu bir tarif...

TARÇINLI,KAKAOLU VE VANİLYALI KURABİYELER SİZİ BEKLİYOR

Denemeyen kalmasın emi SEVGİLER

 1 TARİF 3 ÇEŞİT KURABİYE :) KAKAOLU,TARÇINLI,VANİLYALI...

MALZEMELER: 125 GR YUMUŞAK MARGARİN.
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ.
6 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ.
1 YUMURTA.
2 SU BARDAĞI BUĞDAY NİŞASTASI.
1 KABARTMA TOZU.
1 PAKET VANİLYA.
KAKAO 2 ÇORBA KAŞIĞI (MİKTARI AYARLAYABİLİRİSİNİZ)
TOZ TARÇIN 1 TATLI KAŞIĞI
ŞEKER SÜSLEMELERİ
HİNDİSTAN ÇEVİZİ
ALDIĞI KADAR UN...


YAPILIŞI:

BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP EN SONA UN EKLİYORSUNUZ UNU EKLEYİNCE BİRAZ HAMURUNUZ CIVIK KIVAMLI OLDUĞUNDA HAMURU 3 E BÖLÜYORSUNUZ.
SADE,KAKAOLU VE TARÇINLI OLMAK ÜZERE VE ÜÇ AYRI KAPTA ÜÇ HAMUR OLUŞTURUYORSUNUZ ÜÇÜNE DE UNDAN ÖNCE BİRİNE KAKAOYU, BİRİNE TARÇINI,BİRİ SADE OLACAK ŞEKİLDE KATIYORSUNUZ.SONRA ALDIĞI KADAR UN EKLEYİP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR OLACAK.
FIRINDAN ÇIKIP SOĞUDUKTAN SONRA BENMARİ USULU ERİTİLEN BİTTER ÇİKOLATAYA BİR UCU BATIRILIR VE SÜSLEMELERE BANDIRILIP KURUMAYA BIRAKILIYOR:)


SÜSLÜ KURABİYE :)




Öyküşüme yerli malı kurabiyesi olarak yapmıştım bu kurabiyeleri,
taaaaaaaaa Ana sınıfındayken  Ama Tarif tas tamam yerinde duruyor.
Ağızda dağılan harika kurabiyelerim çokta bereketli oluyor muhakkak deneyin Garantili tariflerimden 

 SÜSLÜ KURABİYE: (TATLI):

125 GR YUMUŞAK MARGARİN.
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ.
6 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ.
1 YUMURTA.
2SU BARDAĞI BUĞDAY NİŞASTASI.
1KABARTMA TOZU.
VANİLYA.
KAKAO.
ADIĞI KADAR UN...

YAPILIŞI:

ŞİMDİ KAKAOLUYU YAPMAK İÇİN BÜTÜN MAZEMELERİ KARIŞTIRIP UNDAN ÖNCE KAKAOYU KATIYORSUNUZ İSTEDİĞİNİZ KADAR EN SONA UN KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR OLACAK.FIRINDAN ÇIKIP SOĞUDUKTAN SONRA BENMARİ USULU ERİTİLEN BİTTER ÇİKOLATAYA BİR UCU BATIRILIR VE SÜSLEMELERE BANDIRILIP KURUMAYA BIRAKILIYOR İŞTE BÖYLEE:)

AFİYET OLSUN HERKEŞLERE:))

28 Aralık 2014 Pazar

27 Aralık 2014 Cumartesi

Kahvaltı :)


G Ü N A Y D I N...
Telefonumdan çekilmiş bir fotograf  
Anladığınız gibi de telefonum daha benden akıllı değil 
Kahvaltı candır diyoruz ve mutlu bir hafta sonu diliyorum sizlere...
Meryem'in mutfağından Sevgiler 

23 Aralık 2014 Salı

KIYMALI BOHÇA BÖREĞİ



Oğluşumun doğum gününden bir tarif... 

KIYMALI BOHÇA BÖREĞİ 

MALZEMELER:
5 yufka
Yarım paket eritilmiş margarin veya tereyağı
yarım su bardağı kadar su.
İçi;250 gr kıyma
1 baş soğan
1-2adet sivri biber
tuz,karabiber
Üzeri için,1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:
İlk olarak içini hazırlayıp kenara koymalıyız,1 baş soğan ince ince kıyıyoruz,sıvıyağ da biraz kavurup sonra kıyması ekliyoruz biraz kavuruyoruz ve sivri biberleri ekliyoruz ve sonra tuz,karabiber serpiyoruz. ekmek arasına alınıp yenecek kadar pişiriyoruz 

Daha sonra 1 yufka tezgaha açılır,eritilmiş yağ ve su karıştırılır ve bu karışım fırça yoluyla yufkanın her yerine sürülür.Karşılıklı iki kenarlar üst üste sanki gözleme katlar gibi katlanır,büyük bir kare elde edeceksiniz ,yufkalar yağlanıp katlandıktan sonra kare şeklindeki yufkalar tekrar dört eşit kare parçaya kesilir.Ortalarına hazırlamış olduğumuz içi koyuyoruz ve tekrar bohça katlar gibi katlıyoruz 4kenarından,ters çevrilip tepsiye diziyoruz.bütün yufkalara aynı işlem yapıldıktan sonra,böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve üzerine susam,çörek otu veya haş haş serpip ve ısıtılmış 200 derecelik fırına veriyoruz,üzeri kızarana dek pişiriyoruz..

22 Aralık 2014 Pazartesi

YERLİ SOMON VE PALAMUT



Yerli somon,yerli palamut ve Çocukluğunuzdaki içtiğiniz Gazozun tadı Niğde gazozu 

YERLİ SOMON VE PALAMUT: 


Temizletip kılçıklarını aldırırsınız.
Yıkadıktan sonra mısır unuyla normal unu karıştırır tuzu da ekler,
Balıkları bir güzel  unlarsınız.
sıvı yağda güzelce kızartırsınız. 
Eee yanınada bir Niğde gazaozu iyi gider memleketimin gazozu :)

 ohhh mis afiyet olsun...


Kahvaltı :)




Gülmek için,dört dörtlük bir mutluluk beklemeyin,
Yaşadığınız her an gülümsemeniz için bir sebeptir...
Bol kahkahalı olsun gününüz...
G ü n a y d ı n ...
Meryem'in Balkonundan Sevgiler :)



20 Aralık 2014 Cumartesi

TAHİNLİ KEK :)






Tahin'i çok sevdiğim için tahinli şeyleri denemeye bayılırım :)

Gerçekten harika bir kek tarifi bu yiyen herkes tarif istiyor...

Muhakkak deneyin e mi? :)  


MALZEMELER:

4 ad. Yumurta
1,5 su bar. Şeker.
1 su bar. Tahin.
1 su bar. Süt 
Yarım su bar. Sıvıyağ
1 pk. Kabartmatozu
2,5 su bar.Un

KEKİN ÜSTÜ İÇİN: 
Yarım su bardağı Tahin,
1 buçuk çorba kaşığı Şeker.

YAPILIŞI:
Yumurtayla şekeri iyice çırpıyoruz, sonra sıvı malzemeleri süt, sıvıyağ, tahini ekleyip mikserin düşük ayarıyla karıştırırız.Sonra unu,kabartma tozunu,çırpma teli ile yavaş yavaş güzelce birbirine karışmasını sağlarız.önceden ısıtılmış fırına sürüp 180 derecede pişiririz.Kek pişerken üst malzemesini hazırlarız çünkü kek sıcakken daha güzel sürülmesine ve içine çekmesine sebep oluyor ve daha güzel tat veriyor.Ben üstünde tahini bol olsun istedim ve şekerini de ona göre ayarladım.Kek piştikten sonra fırından çıkartıp şekerli tahini üstüne güzelce sürdüm bir kısmını da üzerine döktüm...


AFİYET OLSUN...

16 Aralık 2014 Salı

KIYMALI,KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI



Bol acılı,mis kokulu Dolmalarım hazır 
Evde şuan mutluluğun kokusu var  
Aylavyuu bol acılı dolma  

KIYMALI,KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI DOLMASI  

MALZEMELER

İstediğiniz miktarda Kuru Patlican ve Biber.(anacığım kurutmuş  ben 10 tane patlıcan 10 tane biber kullandım.
250 gr.kıyma
2 büyük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
tuz, kirmizibiber, pulbiber,kuru nane,karabiber
1 tatlı kasigi biber salçası(acı).
1 yemek kaşığı salça
1çay bardağından 1parmak az sıvı yağ.


YAPILIŞI

Kuru Biberleri veya Patlicanlari ilk olarak iplerinden alin, daha sonra kaynamis suda pisirin. hafif yumusayana kadar. Biberler veya Patlicanlar daha sonra soguk suya alın.Bir kapta da kiyma, kücük dogranmis sogan, yikanmis süzülmüs pirinc,Salcaları,baharatları,sıvı yağ karistirilip dolma ici harci hazirlanir. Patlicanlar ağzına kadar gelmeyecek şekilde enine 1parmak dolmayacak şekilde bu harc ile doldurun, Biberlerde aynı şekilde sonra tencereye yanyana dizilir.(ben düdüklüde 15 dk da lokum yapıyorum) Sulandırılmış yarım çorba kaşığı salça, zeytinyağı tencereye eklenir. Patlican veya Biberler tam üzerine gelecek kadar su ilave edilir ve yavaş yavaş pişirilir.

Afiyet sağlık Olsun 

15 Aralık 2014 Pazartesi

ÇAYLI ve KURU İNCİRLİ KEK :)



Hayırlı akşamlar 
Ben diyorum ki => Bu keki muhakkak deneyin... Neden mi? Çünkü; içinde harikalar var,göze hitap eden renkler var, ağıza gelen mini çıtırtılar var 

HARİKA BİR LEZZET İÇİN HAYDİN MUTFAĞA :))

ÇAYLI, KURU İNCİRLİ VE CEVİZLİ KEK 

MALZEMELER:

Büyük oval borcam veya kare borcam için tarif:2 yumurta,1 su bardağı şeker,Akşamdan kalan 1 su bardağı çayın demi,1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ,1 kabartma tozu,vanilya,1 paketten az eksik kakao isteğe bağlı.aldığı kadar elenmiş un(hamur akışkan olacak katı değil),6-7 tane suda bekletilip mutfak makası ile küçük küçük kesilmiş kuru incir,10-15 tane ceviz içi iri parçalı olacak.

YAPILIŞI:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.çay ve yağ eklenir üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenir un biraz eklenip ceviz ve incir eklenir daha sonra kalan un eklenerek çırpma teli ile yavaş yavaş alttan alttan karıştırılır ve 180 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.Ceviz ve incirler ağır olduğu için tepsinin alt kısmına doğru inecekler bu sebeple incirleri oldukça küçük doğrayın 

AFİYET OLSUN...

Blog keşif etkinliği...

Sevdicanın BLOG KEŞİF ETKİNLİĞİ 
Benimde katıldığım blog keşif etkinliğine herkesi bekleriz :)

Meryem'in mutfağından
Sevgiler...

13 Aralık 2014 Cumartesi

GÜVEÇTE MİSKET KÖFTELİ SEBZELER...









Güveçte misket köfteli sebzeler:

Malzemeler: Kişi sayısına göre artırabilirsiniz.Tarifim 4 KİŞİLİK.

Sebzeler için : 3 patlıcan,15 adet sivri biber,3patates,1kabak.

Sos için: 5adet domates,3-4 diş sarımsak,1çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz.

Köfteler için: 1adet soğan,250 gr kıyma,karabiber,pul biber,kimyon,kekik,tuz,1 yumurta,biraz maydonoz,2diş sarımsak 1çorba kaşığı sıvı yağ,çok az ekmek içi.

Yapılışı: 

Köfte: Bir kaba kıymayı,incecik çekilmiş soğanı yumurtayı ve bütün malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.en az 10 dolapta dinlendiriyoruz.ve misketten birazdaha irice toplar yapıp kızartıyoruz.

Sebzeler: Palıcanları küp küp kesiyoruz alacalı soyarak tuzlu suda bekletiyoruz. Patlıcan ve patatesler küp küp keserek kızartıyoruz.biberleri parmak kalınlığında keserek kızartıyoruz ve kabağıda küp küp kesip kızartıyoruz.istediğiniz sebzeyi ekleyip kızartmak suretiyle güveçte kullanabiirsiniz.(havuç bezelye fasülye)

Sosu:5 domatesi rendeleyip sarımsakları ekleyip 1çorba kaşığı yağda güzel bir domates sosu hazırlıyoruz karabiber ve tuz ekliyoruz iyice pişiyor. 

Son olarak yapılışı: toprak kaplarımıza sebzeleri el yordamı ile karışık şekilde dolduruyoruz.üzerlerine kekik sevenler serpiştirebilir.Aralarına misket köfteleri ekliyoruz. en az bir güveçte 12-14 köfte oluyor.en üstüne domates sosunu döküyoruz. ve 200 derece fırına 10dk. veriyoruz.sonra çıkartıpüzerine kaşarları ekliyoruz ve sadece kaşarın kızarması için 250 derecede fırının başında bekleyerek (çünkü hemen kızarır) kızartıp servis yapıyoruz..

ohhh mis herkes kızartma yapıyordur ama bu sunumla bir fırınlama ve kaşarla sunum değişebilir ♥

AFİYET SAĞLIK OLSUN :)

11 Aralık 2014 Perşembe

ŞEKERPARE :)


    SENELERDİR ANACIĞIMIN YAPTIĞI VE EVİMİZE GELEN MİSAFİRLERİN ÖZELLİKLE İSTEDİĞİ BİR TARİF...
 MUTLAKA DENEYİN ÇOK BASİT ŞERBETLİ TATLILARA GÖREDE HAFİF :)


ŞEKERPARE TATLISI 



MALZEMELER :

1paket Margarin oda sıcaklığın da.
1kg toz şeker
2 yumurtaya
1 paket Kabartma Tozu
Tam yarım kg un.
Su
Limon
Fındık veya ceviz

YAPILIŞI :

1 kg şekerden 1 su bardağı ni hamur için kullanıyoruz bir kaba alıyoruz.1paket margarin sadece ikisini el sıcaklığında iyice elimizle yoğuruyoruz.sekerle yağ çok güzel karışmalı.daha sonra 2 yumurta ekleyip elimizle yoğurmaya devam ediyoruz.yarim kg un kesinlikle ne eksik ne fazla olsun.Güzelce kulak memesi yumuşaklık bir hamur elde ediyoruz.180 derece fırını ısıtıyoruz. Ceviz büyüklüğünde hamurlu alıp çok sık dizme tepsiye yerleştiriyoruz parmagimin la batırıp tam ortasına ceviz veya fındık koyup fırına veriyoruz.pişerken daha buyuyecekleri için çok sık yerleştirmeye yapışırlar. Tatlılar pişiyor ken bizde şerbeti hazırlıyoruz. 

ŞERBET İÇİN :

1 kg şekeri 1 su bardağı hamur için aldık kullandık,geri kalan şekerin hepsini su bardağı ile ölçüyoruz. mesela; 2 buçuk su bardağı şeker çıktı bizde 2 buçuk su bardağı su ekliyoruz.seker ne kadarsa su o kadar.iyice kaynıyor ayrım limon sıkıp şerbeti kapatıyorum.
Ve tatlılar sıcakken değil Ilık ken bu nokta önemli.
Şerbet sıcakken döküyorum. 
Ve şerbeti iyice emen tatlıları afiyetle hüpletiyoruz 

Afiyet bal şeker olsun 

10 Aralık 2014 Çarşamba

HAVUÇLU CEVİZLİ KEK :)


Evimden çok şükür kekim eksik olmaz :)
Çoluk çocuk ailecek çok seviyoruz bu sebeple kek tariflerim sürüsüne bereket :)
Diğer Kek tariflerim için tıklayınız tık tık :)
Havuçlu Ceviz kekim için ise yorumum şudur ; mis mis... Kütür kütür ağızda dağılan ceviz ve tarçının etrafa dağılan mis kokusu... Mutlaka deneyin...
Sevgiler...

HAVUÇLU CEVİZLİ KEK :)

MALZEMELER:

3 yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
2 adet yıkanmış rendelenmiş havuş
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağından 2 parmak eksi sıvı yağ.
aldığı kadar un.

Yapılışı:

Kare borcam da yapıyorum ben :)
İlk önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Daha sonra yağı,sütü ekliyoruz.sonra un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. ve undan önce kabartma tozu sonra aldığı kadar un. ve tepsiyi yağlayıp keki döküyoruz.Yağlı kağıt sererseniz daha kolay olur.180 derece ısıtılmış fırında pişirin havuç biraz geç piştiği için son 10-15 dk 170 derecede pişirin .

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)

CEVİZLİ KEREVİZ SALATASI :)


Cevizli kereviz salatası:)

MALZEME:


2 adet Kereviz
2 kaşık mayonez
1 küçük kase yoğurt
Ceviz
tuz.

 YAPILIŞI:

Kerevizleri yıka soy ve iri iri rendele ve geri kalan malzemeleri bir yerde karıştırıp ondan sonra kerevizlere ekle ve güzelce karıştır. İçine de ceviz ekledim dışına da siz nasıl isterseniz öyle yapın :)

AFİYET SAĞLIK OLSUN :)

4 Aralık 2014 Perşembe

ALİ NAZİK KEBABI



ALİ NAZİK KEBABININ ismi nereden geliyor ?
Neden ALİ NAZİK demişler?

Gaziantep yöresinin en favori yemeklerinden biridir. Yemeğin asıl isminin “Ala Nazik” olduğu, daha sonradan söylenişi daha kolay olduğundan “Alinazik”e dönüştüğü söylenir. ” Ala” Arapça güzel,” nazik “ise yemek anlamına geliyor.
Bir diğer anlatım, rivayete göre “Yavuz Sultan Selim 16.yüzyılda Antep’ e geldiğinde müthiş bir karşılama töreni yapılmış ve bu yemek ikram edilmiştir.O kadar beğenmiş ki ‘hangi eli nazik yaptı bunu’demiş ve oradan ismi Ali Nazik kalmıştır. (Bilgi internetten alınmıştır)

Ve gelelim bilgilenmeden sonra misler gibi tarife 

ALİNAZİK KEBABI 

Malzemeler:

4 tane patlıcan
1.5 kase yoğurt
2 diş sarımsak
tuz

Sosu için:

250 gr. kıyma
4-5 kaşık sıvı yağ
1 küçük ince kıyılmış soğan
2 sivri biber.
1 tane domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça (domates+biber salçası karışık)
Tuz, pul biber,karabiber
süs için kıyılmış maydanoz.

Yapılışı:

Patlıcanları ocak üzerinde közlüyoruz, kabuğunu soyup keserek eziyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Bir tavaya sıvı yağ koyup kıymayı kavuruyoruz, üzerine ince kıyılmış sivri biberi, domates rendesini ve salça koyup iyice kavurduktan sonra tuzunu baharatını ekliyoruz.
Yoğurt ve sarımsağı karıştırıp tuzunu attıktan sonra soğuyan patlıcanları da ekleyip karıştırıyoruz .
Servis tabağına patlıcanları alıp üzerine kıymalı sosu ekliyoruz ve servis yapıyoruz...

AFİYET ALA NAZİK OLSUN...



ÖKSÜRÜK İÇİN MUCİZEVİ BİR KÜR...


Öksürükten millet kırılıyor...
Sabahlara kadar takır takır öksürüyorsanız bu kür sizin Şifanız olacak inşallah.
Muhakkak yapın bana dua edeceksiniz.

ÖKSÜRÜK İÇİN MUCİZEVİ BİR KÜR...

Resimde görmüş olduğunuz kürü sıralamaya göre yapın ve Öksürükten eser kalmadığını göreceksniz inşallah 

Not: Prof.Ahmet Maranki 'nin Tarifidir...

Anam babam usulü bir şifa kaynağı...
Sadece Öksürükleri geçirmekle kalmıyor;
Romatizma ve damar sertliğine,
Turp'u salata olarak yemek diş ve diş eti sağlığına,
Kanı temizlemeye,
Soğuk kış aylarında vücudun ısınmasına,
Astımda solunum düzenlenmesine kullanılmış,mükemmel bir sebzedir kara turp...

Önemli Not %100 Bal ile kullanımı 2 kez ile sınırlı, 2 defada bir yeni turp kullanmayı unutmayın...


ALLAH HASTALARIMIZA ACİL ŞİFALAR VERSİN İNŞALLAH :)

3 Aralık 2014 Çarşamba

İŞTE MÜKEMMEL ŞİFA KAYNAĞI KESTANENİN FAYDALARI :)



Ve kestaneler pişer 
Kestane kebap yemesi sevap 

İŞTE MÜKEMMEL ŞİFA KAYNAĞI KESTANENİN FAYDALARI

-Kabukları suda kaynatıldığında ilaç görevi görüp, ateş düşürüyor.
-Kasları kuvvetlendiriyor, kan dolaşımını düzenliyor. Bedenin ve zihnin yorgunluğunu gideriyor.
-Aslında bir C vitamini deposudur. Taze kestane, limonun 100 gramı kadar C vitamini içeriyor.
-Varis ve basur şikayetlerini azaltıyor.
-Cinsel gücü arttırıyor.
-Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor. Çünkü 100 gramında 500 mg potasyum bulunuyor.
-Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenliyor. -Kan dolaşımını hızlandırıyor.
-Karaciğere ve mideye iyi geliyor.
-Balla karıştırılmış kestane püresi ise özellikle iştahsız çocuklara öneriliyor.
-İshali kesmeye yardımcı oluyor.
-Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı olan kestanenin yaşamı uzattığı da söyleniyor.
-Yüksek tansiyon ve şeker hastalarına fazla tüketilmesi önerilmiyor.

SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN PAYLAŞ

Kestane Kebap yapılışı:

KESTANE TAVADA NASIL LEZZETLİ OLUR...

Kestanelerimizi enine derince çizeriz.(kestane çizeceği varsa çok pratik birşekilde çizersiniz )
Bir kapta yıkarız ve ıslak sulu bir şekilde bir tavaya yerleştiririz.
Ağzını kapatırız sulu olması kestaneleri yumuşacık pişmesini neden olur.
Suyunu çekincede bir güzel üzerleri kızarır arada kaşıkla karıştırın etrafa patlamadan bam güm yapmadan misler gibi pişer...

AFİYET SAĞLIK OLSUN :))


TAVSİYEM : KESTANECİ


Hayırlı aksamlar 
Ay bu kestaneci ne harika bir aletmiş meğer  
Eşim almış sağolsun 
Yarım saatte bıçakla çizdiğim kestaneleri 10 dk. Tık tık ciziverdim 
Benim gibi kestane sevenler,bu aleti bilmeyenler,evinde olmayanlar hemen alın anacım emi  
Meryem'in mutfağından Sevgiler...

KESTANE KEBAP




Anası babası gelmiş mutlulukla çay demler kestane patlatır oh gitme keyfim gitme 

KESTANE TAVADA NASIL LEZZETLİ OLUR 

Kestanelerimizi enine derince çizeriz.
Bir kapta yıkarız ve ıslak sulu bir şekilde bir tavaya yerleştiririz.
Ağzını kapatırız sulu olması kestaneleri yumuşacık pişmesini neden olur.
Suyunu çekincede bir güzel üzerleri kızarır arada kaşıkla karıştırın etrafa patlamadan bam güm yapmadan misler gibi pişer...

AFİYET HUZUR OLSUN :))