Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

27 Kasım 2014 Perşembe

SUPANGLE :)







Bugün Oğluşum Çınarımla Sütlü bir tatlı yaptık,
Minik, tombik tombik elleriyle güzel güzel karıştırıp hadi anne bitmedi mi telaşı ile yaptığımız en harika tatlı oldu 
Mutlaka deneyin tamam mı Dostlar 

SUPANGLE 

Malzemeler:
1 lt süt
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 bardak su
4 yemek kaşık kakao
1paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin vya tereyağı

Yapılışı:
Süt yumurta şeker ve unu bir tencereye alıp ocağa koyunuz pişirme teli ile hızlı hızlı karıştırarak pişirin.
Kaynayana dek karıştırmaya devam.
Pişince ocaktan alıp içine ilk önce yağı(sıcakken erisin)sonra 2 bardak su,kakaoyu ve vanilyayı ilave ediniz.
Mikserle 6-7 dakika çırpıp servis kaselerinize alın.(İsterseniz kaselerin dibine büsküvi veya kek parçaları ekleyebilirsiniz ) Ilıyınca buz dolabına koyup soğuyunca ailecek hüpletiniz 

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN 

ELMALI TART :)




Uzunca bir aradan sonra bloğumda tariflerimi yayınlamaya devam diyorum :))) 

 HOŞGELDİM BEN :)

Meşhur elmalı tartım sizlerle denemeyen kalmasın e mi ? :)


ELMALI TART

MALZEMELER:

ELMA HARÇI: 1KİLO ELMA. 2TATLI KAŞIĞI TARÇIN. 1ÇAY BARDAĞI ŞEKER.
YAPILIŞI: ELMALARI SOYUN RENDELEYİN.PİŞİRMEK İÇİN BİR KABA KOYUN VE ÜZERİNE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYEREK 20DK. PİŞİRİN SOĞUMAYA BIRAKIN.

HAMUR İÇİN: 2YUMURTA 1SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 1 KABARTMA TOZU 1PAKET VANİLYA 1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ YARIM PAKET YUMUŞAK MARGARİN ALDIĞI KADAR UN( HAMUR YUMUŞAK KURABİYE HAMURU GİBİ OLACAK) YAPILIŞI: YUMURTA ŞEKER İYİCE ERİSİN MARGARİNİ EKLE ELİNLE İYİCE ÖLDÜR SONRA SIRAYLA MALZEMELERİ EKLE EN SONA UN YAĞLI TART KALIBINA HAMURDAN YUMRUK BÜYÜKLÜĞÜNDE AYIRIN. BUZLUĞA ATIN.KALAN HAMURU YAĞLI TART KALIBININ KENARLARINA KADAR DÖŞE. İÇİNİ ELMALI HARÇLA DOLDUR. SERİNLEYEN BUZLUKTAKİ HAMURU İSTERSEN AÇ OKLAVA İLE UZUN ŞERİTLER KES. İSTERSEN BEN GİBİ ELİNDE YUVARLA ÜZERİNE ÇAPRAZ ÇAPRAZ ŞERİTLER GEÇ.180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİR...


AFİYET BOL MUTLULUK OLSUN :)

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI PIRASA




Pırasayı hiç böyle denemediyseniz bir daha vazgeçemiyeceksiniz:)

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI PIRASA 

Malzemeler:

1 kg.pırasa
1 kuru soğan
1 havuç
2 çorba k.pirinç
2 portakal
1tatlı kaşığı salça
tuz
1küp şeker
zeytinyağı
su

Yapılışı:

İlk olarak soğanı ince ince doğrayıp kavurun. 1tatlı kaşığı domates salçası ekleyip güzelce kavurmaya devam edin.sonra havuçları ekleyip biraz sotelendikten sonra doğranmış pırasaları da ekleyerek sotelemeye devam edin. Pırasaların rengi değiştikten sonra üzerine 2 portakalın suyunu ekleyin, 2dilim kadar portakalın kabuğunu mini mini doğrayıp içine atın.pirinçi,şekeri, tuzu ve az su ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın. misler gibi ekşili bandırmalık pırasa yemeğiniz hazır 

Afiyetler olsun 

SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI


SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI 

Bu harika kış sebzesini artık daha fazla tüketeceksiniz

Hele yavrularımıza bol bol yedirmeliyiz çünkü; Karnıbahar antibakteriyel (bakteri yok edici)özelliğine sahip, kansere karşı koruyucu (anticancer) ve antialerjik ve de antiviral olarak kullanılıyor.

Bakınız; 100 gr. karnabaharın içerdiği besin değerleri şöyle imiş :

27 kalori; 2,7 gr. protein; 5,2 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr. yağ; l gr. lif: 56 mgr. fosfor; 21 mgr. kalsiyum; 0.7 mgr. demir: 295 mgr. potasyum: 60 IU A vitamini; 0,09 mgr. B1 vitamini; 0,08 mgr. B2 vitamini; 0,6 mgr. B3 vitamini ve 55 mgr. C vitamini...

Allahım verdiğin nimetlere şükürler olsun

SODALI KARNIBAHAR KIZARTMASI

MALZEMELER:

1Büyük boy bir karnıbahar
Haslamak için su
1 yumurta
1 şişe maden suyu (200ml.)
Aldigi kadar un
Tuz
Sıvı yağ
Sarimsak
Yoğurt
Pulbiber
Karabiber
çok az kimyon

YAPILISI:
Öncelikle karnibahari diri kalacak sekilde hasliyoruz. Ben 10-15 dk. pisiriyorum. Haslarken biraz tuz ekliyorum biraz üzüm sirkesi döküyorum(pişerken kokmasın diye)
Yumurtamı cirpiyorum ve sodayi ekliyorum. Sodayi ekleyince köpürecegi icin kabiniz biraz büyük olsun.ilk önce haşalanmış karnı baharları yumurtalı karışıma ordan una buluyorum.
Ama un içinde bir karışım var şöyle; una tuz,çekilmiş karabiber,çay kaşığının ucuyla kimyon atıyorum ve karıştırıyorum baharatlı çok daha güzel oluyor.Kizartma tavasina sivi yagi koyup kizdiriyoruz. Yag kizinca una buladigimiz karnibaharlarin her yüzünü kızartıyoruz.sonra kızaranları kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıyoruz
Sarimsakli yogurt hazirliyoruz.
Karnibaharlari yogurt ile servis ediyoruz.
üzerine çok az yağda pulbiberli sos hazırlayıp döküyoruz ve kıyılmış maydonozlarla servis ediyoruz.

Afiyet BOL SAĞLIK olsun 


26 Kasım 2014 Çarşamba

KARNI YARIK :) kim sevmez ki :)





Evet gelelim patlıcan aşkımıza...

Biz Ailecek Bayılırız patlıcana en sevdiğimiz bayıldığım bir lezzet :) Ama bende eşimde Küçükken patlıcanlarını kenara ayırır kıymasını yermişiz (ne romantik değil mi ),ama şimdi ikimiz içinde patlıcan tek aşk :)


KARNI YARIK :)

Malzemeler :


1 kg patlıcan,350. gr. Kıyma,3 adet biber ,3-4 adet domates,3 diş sarmısak,yarım demet maydanoz ,Tuz, kimyon, karabiber.


YAPILIŞI :

Patlıcanları alacalı soyup 1ODk.tuzlu suda bekletin.Daha sonra bol yağda kızartın.kıymayı sulanıp hafif pişene kadar kavurun sonra soğanlarıı, biberleri doğrayın hafif soteleyip kıymaya ilave edin.Kıymayla biraz pişince, küçük doğradığınız domatesleri ve sarmısakları ekleyin.Domatesler yumuşayınca, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın.Patlıcanların orta kısmını yarıp açın,İçini hazırladığınız kıyma ile doldurun.Tepsiye 1, 1.5 su bardağına 1tatlı kaşığı salçayla karıştırıp 2dişte sarımsak ekleyerek sosunu yapıp tepsiye dökün. üzerini aliminyum folyoyla kaplayıp orta ısıdaki fırına verin.Patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.Fırından almadan 10 dakika önce üzerinden folyoyu alıp hafif kızarmalarını sağlayın.

AFİYET OLSUN ...

ÇİKOLATALI BROWNİ :)





Bakmayın adının browni olduğuna bosbol çikolatalı yumuşacık bildiğimiz kek işte :D


HAYDİ AĞZINIZ ŞENLENSİN...HARİKA BİR TARİF 

ÇİKOLATALI BROWNİ 

MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 Bucuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 Bucuk su bardağından biraz fazla un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 çorba kaşığı kakao (1paket kakao kullandım ben)
1çay bardağı damla çikolata
fırından çıkınca üzerine gezdirmek için 1çay bardağı süt.

1Paket hazır çikolata sosu.

YAPILIŞI:

Önce şeker ve yumurta çırpılır. Süt ve sıvıyağ eklenir, çırpılır.Un kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenir, mikserin en düşük ayarında çırpılır.en sona damla çikolata yıda ekelr bir kere daha çırparız.Hamur oldukca akışkan olacak. Karışım yağlanmış, (Ben kare borcama yaptım)borcama dökülür.150-160 derecede yavaş yavaş pişirilir. keki kontrol ederken kürdanla bakın normal kek gibi bişecek aynı sürede ama kürdana çok az bulaşacak şkilde olacak.Fırından çıkar çıkmaz soğuk 1çay bardağı süt eşit miktarda kaşıkla üzerine gezdirilir bu arada kek soğurken sizde çikolata sosunu hazırlayın ve sosu sıcakken kek soğukken dökün.

sos: ben hazır çikolata sosu aldım ve tarifine göre pişirdim ama sütünü tariften eksik koydum ve koyu kıvamlı bir sos oldu ve kekimin üzeriene öyle döktüm.

Afiyet huzur olsun 

Patatesli ve Ispanaklı Sigara böreği :) kalem böreği :D




Peynirlisini herkes bilir birde böyle deneyin canlarım :)

Patatesli ve Ispanaklı Sigara böreği :)

MALZEMELER:

Ispanaklı börek için : yufka,ıspanak,kuru soğan,pul biber,kırmızı biber, tuz ve kızartmak için sıvı yağ.

Patatesli börek için : yufka,2adet haşlanmış patates,1tatlı kaşığı salça,1kuru soğan,kırmızı biber,kara biber,tuz,kızartmak için sıvı yağ.

İç harçlarının yapılışı:

Ispanaklı için : ıspanakları yıkayıp ince ince kıyıyoruz ve soğanıda ince ince kıyıyoruz diğer baharatları ekleyip elimizle ıspanakları öldürüyoruz işte bu kadar:)

Patates için: önceden haşladığımız veya yeni haşladığımız 2 patatesi eziyoruz.bir ocakta tavaya sıvı yağ çok az üzerine kuru soğan ince kıyılmış üzerine 1tatlı kaşığı salça ve sonra patates ve baharatları ekleyip kavuruyoruz.

Sigara böreği saılması:

Yufkalar üst üste konur. Ortadan kiye katlanır, yeniden ikiye katlanarak büyük bir üçgen elde edilir. Üçgenin tepesinden geniş kenara doğru bıçakla 2 küçük üçgen ayrılarak, 1 yufkadan 8 adet üçgen elde edilir. 

Geniş kısmından başlayarak içlerden konulup yanları içlerin üzerine kapatılarak sarılır. Sivri ucun iç kısmı kaseye konan suda ıslatılarak yapışması sağlanır. Bütün sigara börekleri bittikten sonra bol yağda kızartılır.
Sigara Böreği hazırdır efenim :D 

AFİYET OLSUN :)


25 Kasım 2014 Salı

PORTAKALLI ANNE KEKİ :)





Merhabalar :) Selamlar :)

Uzunca bir aradan sonra blogumu çok ihmal ettiğimi farkettim...Çok ayıp bana...
Facebook ınstagram okadar oyalıyor ki  benim sadık yarim bloğummuş anladım ve ondan çok şükür buradayım :)

Şimdi gelelim Portakallı anne kekine, Niye mi anne keki çünkü; ben küçükken anacım ya limonlu yada portakallı kek yapardı kocaman kabarmış sünger gibi bir kek sıcacık...
komşular çaya gelirdi elişiler örülür sohbetler edilirdi...
işte öylesine güzel, işte öylesine sıcak, işte öylesine hatıra dolu bit tat...

işte bu tam aradığınız büyük boy yuvarlak borcama yapabileceğiniz süper kabaran bir kek :) Haydi Mutfağa... 



MALZEMELER:

4 Yumurta (birinin sarısını kulanmıyoruz)
1 bucuk su bardağı şeker
1su bardağı ılık süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabarma tozu
2 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu
un (kıvamına göre)


YAPILIŞI :

Öncelikle bütün malzemeler önceden dolaptan çıkarılmış ılık olmalı.
yumurtaları güzelce çırpıyoruz. köpük köpük olsun.Daha sonra şeker  ki en az 6-7 dakika mikserle çırpın beyaz köpük olana dek ve sıralama şöyle sıvı yağ eklenir tekrar çırpılır süt eklenir ve mikserle işimiz bitti bir çırpma teli ile yola devam ediyoruz sütüde ekleyip telimizle karıştırıyoruz.portakal kabuğu,yoğurt ve  kabartma tozunu ekleyip hafif hafif karıştırıp yumurtanın köpüğünü öldürmeden en sona unu ekliyoruz. 2 buçuk su bardağı un ekledim ama şimdi bardaklar değişebilir siz normal bir kek kıvamına göre un ekleyin. Ve 180 decece ısıtımış fırına tepsinizi yağlayıp hamurunuzu dökün ve fırına yollayın (borcamın yuvarlak buyuk olanıyla yapıyorum) ilk 15 dk. kesinlikle kapağını açmayın.daha sonra kürdan yardımı ile bakın diyeceğim ama kekimiz kürdanın boyundan çok daha uzun kabarıyor :)

Bu keki sıcak sıcak yiyin yanında da Çayy :)

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN... 

SEVGİLER...




23 Kasım 2014 Pazar

GÜNAYDIN...



Sabah erkenden kalkıp özveri ile kahvaltı hazırlayan annelere GÜNAYDIN...

Cumartesi pazarı olmadan çalışıp alın terini katık yapan babalara GÜNAYDIN...

Gri,soğuk bir güne mutlu uyanabilen çocuklara GÜNAYDIN...
Sevenlere sevilenlere fedakarlık edenlere GÜNAYDIN...

Meryem'in mutfağından Sayfasını takip edenlere GÜNAYDIN <3
Balkonumdan SEVGİLER <3

22 Kasım 2014 Cumartesi

AŞURE :)





AŞURE  VE TARİFİ SİZLERLE 


Yapmakta tereddüt etmeyin,deneyin harika bir Aşure yapacaksınız  

Malzemeler 

1kg aşurelik buğday,
1bucuk su bardağı nohut
1bucuk su bardağı fasulye
1kg kadar toz şeker
1çorba kaşığı pirinç
2 kase kuru kayısı
1kase kuru incir
2 kase sarı kuru üzüm
1 portakalın kabuğu
5adet karanfil
1çay bardağı süt
su,kıvamına göre ekleyeceğiz

Üzeri için malzemelerimiz 
toz tarçın
kuş üzümü
kırılmış fındık
kırılmış ceviz içi
nar taneleri
minik minik doğranmış portakal kabuğu

Yapılışı 

Akşamdan, buğdayımızı güzelce yıkayıp,tenceremize alıyoruz ve üzerine 3parmak çikacak kadar su ekliyoruz...sabaha kadar buğdayların şişmesi lazım.Nohutumuzu, fasulyemizi de aynı şekilde yıkayıp ıslatıyoruz. Sabah Islattığımız suları döküp taze temiz su ekliyoruz ve ıslattığımız malzemeleri, büyük tenceremize alıp buğdayı ve 1çay bardağı pirinci ayrı bir tencerede (ben düdüklüde yaptım) nohut ve fasülyeyi ayrı bir düdüklüde yaptım. Yumuşacık pişiriyoruz. Piştikten sonra nohut, fasülye, buğday ve pirinç üçlüsünü büyük bir tencerede birleştiriyoruz göz kararı suyunu ekliyoruz kaşıkla karıştırıyoruz. Başka bir tencerede ise kuru üzüm ve küp küp doğradığımız kuru kayısı çok küçük doğranmış yarım portakalın kabuğu (isteğe göre 4-5 karanfil ekleyip 2su bardağı kadarda şeker ekleyip pişiriyoruz. İki ayrı tenceremiz varya şimdi pişen kayısı tenceresini diğer buğdaylar tenceresine döküyoruz pişince. sürekli karıştırıyoruz yoksa dibi tutar.sonra 2-3 pardak kadar şeker daha ilave ediyoruz sütümüzü ekliyoruz. Teke düşen tenceremize tadına bakarak su ve şeker ilave ediyorsunuz.kapatmaya yakın küp küp doğranmış 1kase incirimizi aşureye ekliyoruz iyice karıştırıp içindeki malzemeler ezilmeden pişme işlemini sonlantırıyoruz(isteğe göre soyulmuş fındık ve yer fıstığıda ekleyebilirsiniz aşurenize) ve kaselerimize sıcak sıcak alıp misler gibi süslüyoruz.


Afiyet bereket olsun inşallah

21 Kasım 2014 Cuma

DAL TURŞUSU KAVURMASI



Evet bu taaaaa Sivas'tan İstanbullara Sevgi ile yapılıp komşu PARLAK teyzemin gönderdiği DAL TURŞU'su dur 
Çocukluğumda hep Sivaslı komşularımız vardı etrafımızda ve eskiden komşuluk bambaşkaydı... Kimi katmeri,kimi dal turşusu yapardı.Analarımız arkadaşlarıyla oturur hem elişi örerler hemde keyifle sohbet edip herkes bir şeyler yapar oturur yerlerdi. İşte bu DAL TURŞUSU da benim bayıldığım bir lezzet bana da ismi gibi Parlak,güzel teyzemden gelmiş. Ellerine kollarana sağlık olsun inşallah 
Soruma, cevap yazıpta sayfamı şenlendiren herkese çoooook teşekkür ediyorum, iyiki varsınız 

DAL TURŞUSU 

Malzemeler:

istenilen miktarda dal turşusu ( şeker pancarının saplarından yapılan bir turşu), 1koca baş soğan, pul biber,tuz,sıvıyağ.

Yapılışı:

Turşumuzu güzelce yıkıyoruz tuzu gitsin diye,soğanı küp küp doğrayıp kavuruyoruz ve turşularımızı çatala gelecek şekilde doğruyoruz ve ekliyoruz.güzelce kavuruyoruz isteğe göre pul biberekleyip misler gibi hüpletiyoruz 

20 Kasım 2014 Perşembe

KARALAHANA TURŞUSU KAVURMASI



Meryem mutfaktan bildiriyor  Daha önce hiç yemediğim karalahanayı az önce ekmeğime dürdüm yedim  
Karadeniz lezzetleri hep sevdiklerimdir, kapıma kadar taaa Samsunlardan Ablamın sevgili kayınvalidesi Aysel teyzemin hazırlayıp göndermiş olduğu karalahana turşusunu bir güzel soğanla kavurdum misler gibi yedim harika oldu bilen bilir  karadeniz insanı candır hepsine selam ediyorum...

MALZEME: Karadeniz bölgesinden becerikli bir akraba tarafından önceden hazırlanmış kara lahana turşusu  sıvıyağ, kocaman bir soğan,biraz istek ve biraz merak 

YAPILIŞI: Bir kere su ile yıkanıp bıcakla parçalar küçültülür,tencerede iri iri soğanlar kavrulur ve lahanacıklar tencereye alınarak güzelce kavrulur birazda pul biber.Oh tamamdır 

AMA ŞEFİN TAVSİYESİ ŞUDUR Kİ ; Ekmek arasında yenmelidir bu lezzet ben öyle yaptım.Kavurduğum şeyleri ekmek arasına doldurup birde yanına soğan keserim Allah yemede yanında yatmam direk hüpletirim 

İÇİ DIŞI SUSAMLI MUHTEŞEM KURABİYELER :)





Bu kurabiye için şunu söylemeliyim anneler günü için yapmıştım kızımın okuluna götürdüm ve inanılmaz beğenildi  
Tarif isteyen,bunu kim yaptı diyenler ve hazır mı diye soranlara selam olsun 
Muhakkak deneyin diyorum bayılacaksınız... 

Susamlı muhteşem Kurabiyeler (tuzlu) 

MALZEMELER:

250 gr. Tereyağ veye margarin (Oda sıcaklığında yumuşacık olacak)
1 çay bardağı Sıvı yağ
1 Yumurta
2 yemek kaşığı Sirke
1 yemek kaşığı Şeker
1 çay kaşığı dolusu Mahlep
1 tatlı kaşığı dolusu Tuz
1Çorba kaşığı Yoğurt
1 paket Kabartma Tozu
4 su bardağı Un (Az Gelirse ekleyebilirsiniz)
90 gr lık poşetlerdeki Susamlardan 1paket ( bimden aldım ben )

Üstü İçin malzemeler :

90 gr. poşetlerdeki susamlardan 1 pakette üzeri için
1 adette Yumurta Akı

Yapılışı:

İlk önce ben susamları mı bim den aldım 90 gr'lık bu da 1 çay bardağına denk geliyor. 1 paket susamımızı teflon tavada yavaş yavaş yakmadan ağır ateşte kavuruyoruz. hafif sarı olacak kadar.o bir kenarda soğuyacak ve kurabiyemizin hamuruna geçelim.Malzemelerin hepsini un hariç ekliyoruz, kavurduğumuz susamı da ekliyoruz ve unu da ekleyince yumuşacık ele yapışmayan bir kurabiye hamurumuz olacak.
Hamurumuz dan 2 misket büyüklüğünde hamur kopartıp tam yuvarlak kurabiyeler elde ediyoruz. tepsimize yağlı kağıdı seriyoruz ve bir kenarda 1 yumurta akını çırpıp,bir kenarda da tabağa boşalttığımız kavrulmamış kurabiyelerimizi hazır edip ilk önce yumurta akına sonra susama bulayıp yağlı fırın kağıtlarımız üzerine bırakıyoruz.170-180 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza kurabiyeleri gönderip güzelce pişiriyoruz.ilk tepsimi güzelce kavruk pişirdim ikinci biraz daha akça pişti. ikisi de çok güzel oldu ama ikisinin ortasını bulun kurabiyenin altına bakarak piştiğini kontrol edebilirsinz altı hafif açık kahve olacak.

Afiyet Şeker olsun Canlarım 

Kakaolu ve Sade Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı



Ve evimizde en sevdiğimiz tatlılardan biri karşınızda 
Sayfama destek için beğenirseniz paylaşırsanız çok mutlu olurum   

Kakaolu ve Sade Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı 

Malzemeler:1 litre süt. 1 paket margarin. 1 paket vanilya. 1 su bardağı şeker. 1 su bardağı un. 1 çorba kaşığı pirinç unu.varsa isteğe göre damla sakızı.süsleme için tarçın.Kupların altına 2 şer tane burçak bisküvi 2-3 bölüp taban kısmına koydum ve ya herhangi bir bir paket bisküvi.
Kakaoluyu yapmak için sadece 2 çorba kaşığı kakao lazım.ve çok az 3 çorba kaşı kadar süt.(detaylar yapılışında)


Yapılışı: yağı eritiyoruz.üzerine unu ilave edip kavuruyoruz hafif sarı olacak.sonra sütü üzerinize sıçratmadan çırpma teli ile karıştıra karıştıra ekleyin vanilyayı ekleyin ve daha sonra şekeri. kaynayana kadar karıştırın damla sakızı eklemek istiyorsanız son olarak onu ekliyorsunuz ve kaynar haliyle ocaktan indirip pirinç ununu ekleyip mikserin yumurta çırpma aparatı ile tam 12-13 dakika çırpıyorsunuz. püf noktası çırpmaktır. sakız gibi olması için en az 10 dk çırpmanız lazım. bu aşamalardan sonra Kupları hazırlayın içlerine 2 şer burçak bisküviyi 2-3 e bölerek alt kısmına koyup üstüne sıcak tavuk göğsünü kepçe ile bölüştürün. ben tam yarısını kakaolu diğer yarısını sade yaptım bunun için sade tavuk göğsünü tabaklara bölüştürüp tencerede yarısını bırakıyorum ve 2 kaşık kakao ekleyip çok azda mikser dönsün diye süt ekliyorum ve mikserle onuda 1-2 dk. çırpıp tabaklara bölüştürüyorum.hem kakaolu hem sade tavuk göğsünü bir arada yapmış oluyorum. tavuk göğsü iyice soğuyor daha sonra üzerine resimlerdeki gibi istediğimiz gibi süslüyorsunuz...
Dolapta muhafaza etmek için soğuduktan sonra streç film ile üzerini kapatıp dolaba koyabilirsiniz üzeri kurumasın diye..işte böle 

Afiyet olsun canlarım:))

Meryem'in mutfağından...


HAZIR GİBİ TUZLU KURABİYE :)



Harika ağızda dağılan,
Hazır kurabiye de kimmiş diye fırında salınan, 
Fazla fazla yapıp acil durum kurabiyem bu olsun diye buzlağa atacağınız muhteşem bir tarif 

TUZLU KURABİYE 

Malzemeler :
Yarım paket margarin yumuşamış olmalı.(oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Yarım paket kabartma tozu.
2 çay kaşığı mahlep (isterseniz)
1 tatlı kaşığı şeker.
1 çay kaşığı tuz.
1 yumurtanın akı dışına sarısı içine.
1 çorba kaşığı yoğurt.
aldığı kadar un.
Susam ve çörekotu

Yapılışı:

Un hariç tüm malzemeler bir kapta el sıcaklığında karıştırılır en sona kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur olana kadar un eklenir.
Yumurtanın beyazını ayırmıştık üzeri için ;
ilk önce hamuru 2 parmak kalınlığında yuvarlayın yani kalın oklava gibi.bir bıçak yardımıyla baklava baklava kesin. elinizle çok az yassılaştırın ve ayırdığımız yumurta beyazına batırıp direk üstünü tamamen susama batırın.Ya da bir yumurta daha ayrı bir kaba kırıp sadece sarısını üzerine sürüp çörek otu atın iki türlüde çok güzel olur.

Bu hamuru yaptıktan sonra istediğiniz şekli verebilirsiniz aynı hazır tuzlu kurabiye tarifidir.Kalıplarınız varsa onlarla da olur 

Yada acil durumlar için hamuru tam malzemelerini iki katı yapın yarısını Pişirin yarısı da acil durum kurabiyesi olsun buzluğa bir Poşete koyup hava almayacak şekilde bağlayın atın.yapmadan 1 saat önce çıkarın ve hemen fırına yollayın  


AFİYET OLSUN :)

14 Kasım 2014 Cuma

Domates soslu ve yoğurtlu kızartmalar :)


Merhabalar hanımlar 

Yaz aylarının vazgeçilmezi Kızartmalar,
Bende bir kızarma düşkünü olarak herkes bilir ama be yinede paylaşayım dedim;
Sizlerin sevdiği hangisi peki ?

A) Domates soslu kızarma mı?
B) Sarımsaklı yoğurtlu kızartma mı?
C) her ikisi 

C Diye ilk ben parmak kaldırıyorum o halde :D


Domates sosu : Minik minik doğrarız domateslerimizi tavaya koyar biraz kızarttığımız yağdan 2 çorba kaşığı kadar ekleriz.Güzelce suyunu çektiririz 1-2 Diş sarımsakta ekleriz.yarım çay kaşığı kadar karabiber acı sevenler pul biber,tuz. oh mis ve sıcakken buluştururuz kızartmamızla ve ekmek bana bana yeriz :D

Sarımsaklı yoğurt : sarımsak 2 diş ve bir kase yoğurt kızarttığımız yağdan 1 çorba kaşığı ekler tuz ekler homojen bir karışım olana kadar karıştırır istediğimiz kızarma ile afiyetle yeriz :)

Ağız tadıyla bol gülücüklü sofralarımız olsun sağlık sıhhat olsun