Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

30 Ocak 2013 Çarşamba

Ev yapımı puding:) (katkı maddesiz)





EV YAPIMI KATKISIZ PUDİNK :)

Malzemeler :

1 lt süt.
3-4 çorba kaşığı kakao.
2 çay bardağı un.
10-13 çorba kaşığı toz şeker.
1 pk. vanilya isteğe göre. 1 yemek kaşığı sıvıyağ veya 1tatlı kaşığı tere yağı (piştikten sonra eklenecek)

Yapılışı : 

1-Kakao,un,tozşeker ve vanilyayı tencereye alıp çırpma teli ile hepsinin iyice çırpalım.
2-sütü ilave edip göz göz kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
3-piştikten sonra sıvıyağ veya tereyağını ilave edip çırpma teli ile tekrar karıştıralım.
4-servis kaselerimize alalım:) afiyet olsun...



Bir pazar kahvaltısı...



Bir pazar kahvaltısı...

29 Ocak 2013 Salı

ACEMİCE:)

                    


               Merhaba yeni bir blogger kullanıcısı olarak yeni üyelerin yolunu gözlemek,insanın sevgilisini beklemesi kadar zormuş doğrusu :) Ama olsun onlar beni bulacak ve sayfam zamanla şenlenecek.
Acemilik böyle birşey; hiç yorum da gelmemiş demek. Mesela, sayfaya boş boş bakmak ayarları sürekli kurcalamak falan falan... 
                      Yeni takipcilerimi gördükce ailecek sevinir olduk.Mini mini bir kuş çınarım; annecim bilgisayar çok ısındı şimdi güm yapacak diyor:) Çocuğa ne ekersen onu biçersin =>Televizyonu fazla izleyen çınara annesi ne der buradan öğrenmiş olduk:) 
                   Öyküşümde benimle beraber bilgisayarın başından buradan yayınladığım yiyecekleri satacağımızı düşünüp çok para kazanacakmısın anne, ozaman balıklarıma büyük bir akvaryum alırsın dimi demesi.Ve herşeyim Zaferimin kaç kişi olmuş,hadi bakalım diyerek karizmatik bakışlar atması blogumun beklenen şeyi yapması ve beni utandırmaması gerekir:)  Hadi bakalım ben yatar.Ve yarın yine burada olmak ümidiyle hoşcakalın...

27 Ocak 2013 Pazar

ceconun doğum günü masası:)



Teyzesinin kuzusu ceyhunun doğum günü masası ablamla beraber hazırlamıştık:)

Çilekli muzlu pasta:)



PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELERİ:
5 Yumurta (oda sıcaklığında)
1 Su bardağı toz şeker (200 gr.)
1 Su bardağından az eksik un (165 gr.)
1 Türk kahve fincanı ılık su (80 ml.)
5 Tatlı kaşığı kakao (50 gr.)
1 Paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Fırın kağıdı
22 cm. çember kalıp. Yüksekliği 7cm.

YAPILIŞI: Öncelikle kek kalıbına yağlı kağıttan zemin hazırlayalım.Kakaoyu, unu ve kabartma tozunu 2 kere eleyelim.Püf noktası:Ununu 2 kere elememizin sebebi kabarması için.İki kap alalım birine yumurta aklarını diğerine yumurta sarılasını koyalım. Şimdi yumurta aklarına şekerin yarısını koyup köpürtelim. Şimdi yumurta sarısına kalan şekeri koyup, yumurtanın rengi açılana kadar çırpalım. İçine suyu ve vanilyayı koyup 20 saniye daha çırpalım.Elenmiş kuru malzemeleri yumurta sarısına katalım, tüm malzemeler birbirine karışana kadar çırpalım. Bu aşamadan sonra mikseri kaldıralım.Kakao karışımı yumurta beyazının içine spatula yardımı ile boşaltalım.Püf noktası: mikser'le karıştırmıyoruz homejen kıvam elde edip kabarması için.Püf noktası:Kekimizin kabarmasını sağlayacak yumurta aklarının sönmemesi için aşağıdan yukarıya doğru nazik yumuşak bir şekilde karıştırma
işlemi yapmalıyız.

ORJİNAL PASTA KREMASI İÇİN:
3 Su Bardağı (600 ml.) Süt.
2 Çay Bardağı Toz Şeker.
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
2 Adet Yumurta Sarısı

YAPILIŞI:Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.1paket alıp önceden hazırlamış olduğunuz krem şantiyi ekleyin.

JÖLE İÇİN: Hazır suyla kaynatıp yaptığımız çilekli jölelerden alıp yaptım:)

GERİSİ HAYAL GÜCÜNÜZE KALMIŞ:)

Tariflerimi bende blog sayfalardan bularak yapıyorum.güzel olanları buradan sizinle paylaşmaya çalışacağım KOLAY GELSİN:)) MERİ:)

AĞLAYAN KEK...



MUHTEŞEM AĞLAYAN KEK:))

 Malzemeler:

 *4 yumurta *1 su bardağı şeker
 *1 su bardağı un *4 yemek kaşığı süt 
*1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.
Yada şeker miktarını artırabilirler ) 
*1 paket vanilya *1 paket kabartma tozu 
*1 paket Muzlu pudink 

*1,5 su bardağı süt Sos için; 
 *2 çay bardağı süt 
*3/4 çay bardağı tozşeker 
*1 tatlı kaşığı nişaşta 
*1 çorba kaşığı kakao 
*200 gr çikolata

 Hazırlanışı:

 1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip bir kere daha çırpalım. 2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. 3.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım. 4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.hazır muzlu pudinkimizi güzelce kekimizin üzerine yayalım. 6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. 7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım. 8.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim. 9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım. 10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. 11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım. 12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım Afiyet olsun...

HAKKIMDA...



HAKKIMDA...

Merhaba ben Meryem Örün Sönmez. Öykü ve Çınarın annesi:) Zafer Şahin Sönmez'in çooook sevgili eşiyim.Mutfak günümün %40'lik yerini doldururken mutfak maceralarımı sizlerle paylaşmaya karar verdim.Mutfağa dair herşey burda... İçinde aşkımızın ÖYKÜsü...asırlık, aşkımız gibi heybetli ÇINARımız var..ve tabiki herşeyim eşim zaferim...

Meryem Örün Sönmez...




Ve mutfağımdan esintilerle ben Meryem Örün Sönmez... günlük mutfak maceralarımı buraradan sizinle paylaşacağım çok mu resmi oldu ne;)

merhabalar:)

                                                                                      

                                                          Bizimkisi bir aşk hikayesi...



                 Öykü ve Çınarım:) Bloğumda adını sıkça duyacağınız yavrularım...